Onhandelbaar haar

Vraag: Ik heb van nature een hele dikke bos haar die onhandelbaar is. Als ik mijn haar op natuurlijke wijze laat drogen en daarna wat wax erin knijp, heb ik grove krullen in mijn haar. Dit is best wel leuk, maar het blijft maar één dag zo zitten. Daarna wordt het een “wild” uiterlijk, wat zeer uitgezakt oogt.
 
Ik laat mijn haar nu groeien. Ik heb het altijd vrij kort gehad, maar wilde wel eens wat anders. Ik zou zo graag die lengte willen om te kunnen werken met een klem of een knot. Mijn haar is echter op dit moment onhandelbaar.
 
Na het wassen doe ik er schuim in, ik behandel het met Andrelon crème (voor kroezend/krullend haar) en ik droog het met een blaasföhn en een rolborstel. Resultaat: saaie miep. Help! Wat kan ik doen?

 
Antwoord: Met krullen moet je eigenlijk altijd proberen zo min mogelijk te föhnen. Als je toch wil föhnen, probeer het haar dan zoveel mogelijk te kneden met je handen en zet de föhn op de laagste stand, anders krijg je inderdaad heel pluizig haar.
 
Als je het met de borstel wil föhnen en steiler wil maken, is het aan te raden een stijlproduct te gebruiken. Wij gebruiken daar bijvoorbeeld de Straight Guard voor. We kunnen hier uiteraard advies in geven, ook voor het verdere gebruik van je producten.
 
Het is namelijk wel aan te raden om goede producten te gebruiken. Zeker krullend haar heeft veel verzorging nodig.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging