Medicatie voor hoge bloeddruk en haarverlies

Bloeddrukmeter
Foto: Roger Ashford/Shutterstock
Vraag: Ik had steeds een volle kop haar. Na het innemen van medicatie tegen hoge bloeddruk zoals Atenolol en daarna Avapro merkte ik een enorme hoeveelheid haarverlies.
 
Ik neem nog steeds Avapro en mijn haar wordt zienderogen dunner en dunner. Testen hebben géén problemen met de schildklier opgeleverd. Heb jij ooit te maken gehad met klachten van andere mensen die problemen hadden met geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk? Bedankt.

 
Antwoord: Ik heb persoonlijk nog nooit klachten gehoord over de specifieke situatie die jij hier beschrijft, maar ik ken niet veel mensen (specifiek dan vrouwen) die tegenwoordig medicatie tegen hoge bloeddruk nemen.
 
Wat zoekwerk op het internet echter toonde dat er inderdaad een bestaande link is tussen het gebruik van geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk en haarverlies bij sommige vrouwen die die middelen nemen.
 
Als je haarverlies zó veelbetekenend is als je beschrijft, dan raad ik je aan om er met je dokter over te spreken. Het haarverlies dat jij hebt staat misschien niet in verband met je geneesmiddelen, maar alleen een dokter zal in staat zijn om dat met zekerheid te bepalen. Als het nodig is of als je meent dat je dokter jouw bezorgdheid over je haarverlies in de wind slaat, raadpleeg dan een dermatoloog of haarverliesspecialist.
 
Nota: Geen énkel onderzoek naar de klinische proeven en neveneffecten vermeld door de makers van Avapro heeft haarverlies als een neveneffect aangeduid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vettig haar door medicatie