Krullend haar en lagen

Vraag: Ik heb een vraagje in verband met mijn haar (zoals meerderen op deze site). Ik heb op dit moment schouderlang, krullend haar. Als ik het niet behandel met Frizz-Ease van John Frieda heb ik een probleem: een pluizenbol!! Ik gebruik nu sinds een paar wassingen de straight variant en heb inderdaad steil haar zonder pluis!
 
Ik heb een bol gezicht en zou dus eigenlijk een kapsel moeten hebben dat met plukjes in mijn gezicht de boel zou moeten afleiden van de ronde vorm. Maar mijn kapster raadt me af om mijn haar in lagen te knippen, want dan zou het weer gaan krullen en dus nog méér pluizen.
 
Ik heb nu meestal mijn haar strak in een staartje, alles op 1 lengte. Denk je dat het mogelijk is om wél in lagen te knippen en dus een stoer en meer trendy kapsel te nemen?? Ik ben mijn haardracht méér dan zat! Maar een pluizenbol zie ik óók niet zitten!

 
Antwoord: Je kunt je haar wél in lagen laten knippen voor een vlotter kapsel, maar je kapster heeft gelijk wanneer ze zegt dat het dan méér gaat krullen, want nu zijn jouw bovenlagen zwaar, maar zodra je ze korter gaat knippen, krijg je méér volume.
 
In principe wil het niet zeggen dat als je lagen in je haar knipt, het dan ook méér gaat pluizen. Dit heeft dan weer te maken met hoe je het haar verzorgt.
 
Er is ook nog de mogelijkheid om je haar helemaal te laten straightenen, je haar wordt dan helemaal glad gemaakt. Dit is dan wel definitief, dus dit moet er dan ook weer helemaal uitgroeien.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapseladvies