Kleurontwikkelaar of crèmeontwikkelaar

Blondest Blonde van CHI
 
Vraag: Hallo, ik ga mijn haar verhelderen met Blondest Blonde Ionic Powder Lightener van CHI.
 
Wat moet ik gebruiken: een kleurontwikkelaar of een crèmeontwikkelaar? Hebben beiden dezelfde werking? Wat zou je me aanraden?

 
Antwoord: Wel, volgens de website van Farouk Systems (de makers van de CHI haarproducten) is dit product gemaakt om gebruikt te worden samen met hun kleurontwikkelaar. Wanneer je de optie hebt om producten te gebruiken die gemaakt zijn om samen toe te passen, moet je dit steeds doen.
 
De kleurontwikkelaar en crèmeontwikkelaar hebben dezelfde bedoeling en zijn misschien zelfs gemaakt op basis van dezelfde ingrediënten. Maar zelfs dan nog kunnen er kleine verschillen zijn waardoor er een slechte interactie is of waardoor je op zijn minst geen optimale resultaten krijgt.
 
Lees vooraf eerst goed de gebruiksaanwijzingen. Neem ook eens een kijkje op de Farouk Systems website. Zoek naar “Farouk Systems” of “CHI Blondest Blonde Ionic” en neem de richtlijnen en instructies van hun producten eens door.
 
Sommige sterktes van mengelingen van de Ionic Powder Lightener zijn niet geschikt om heel het hoofd te lightenen of zijn niet aan te raden als je het haar méér dan een paar tinten wil verhelderen.
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar