Lotions om kale plekken te verhullen

Man met een kale plek op zijn hoofd
Foto: JPC-PROD/Shutterstock
Vraag: Hoe werken lotions om kale plekken te verbergen? Is dit een efficiënte methode om haarverlies te verstoppen?
 
Antwoord: Ik zie persoonlijk wel enkele “mogelijke” situaties waarin zo’n lotions nut kunnen hebben. Die zijn echter erg beperkt en gelden niet om van dichtbij bekeken te worden. Wanneer iemand een duidelijke kale plek heeft, die wil verbergen én van op afstand bekeken wordt via de media (in een film bijvoorbeeld), dan kan zo’n lotion functioneel zijn.
 
Deze lotions om kale plekken te verhullen werken door de hoofdhuid op de plaats waar er weinig haar staat, te kleuren in een kleur die de kale plek minder doet opvallen. Sommige formules bevatten vezels – ofwel in de spray zelf of als tweede stap in de toepassing – die kleven aan het bestaande haar en het haar in zekere zin dichtstoppen, waardoor het dikker en voller lijkt.
 
Zoals hierboven reeds gezegd, worden de resultaten best van op afstand bekeken, want in close-up ziet u wat er in feite gebeurd is – namelijk een geschilderde hoofdhuid.
 
Sommige mensen komen misschien in de verleiding om de producten uit te proberen, want ze kosten nog geen 10 euro. Maar tenzij u het product gebruikt voor een theaterproductie, zult u gewoon 10 euro betalen om een look voor uzelf te creëren die kans loopt om u in verlegenheid te brengen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over haarverlies