Haar en hoofd krabben

Kindje dat zijn hoofd krabt
 
Vraag: Mijn zoon krabt de hele tijd zijn hoofd en ik zei hem daarmee te stoppen omdat dit erg slecht is en allerlei problemen kan veroorzaken. En dan kwam natuurlijk de onvermijdelijke vraag: ďWaarom is het slecht en wat voor problemen kan het veroorzaken?Ē Kunt u helpen? Welk antwoord geef ik hem?
 
Antwoord: Uw zoon doet dit waarschijnlijk omdat zijn hoofdhuid jeukt. Dit zou als oorzaak kunnen hebben iets wat zo onschuldig is als een zweterige hoofdhuid of het zou ook het resultaat kunnen zijn van roos of andere (mogelijk meer vervelende) prikkelende allergieŽn of zelfs basisallergieŽn.
 
Los van de oorzaak van de jeuk kan krabben leiden tot verdere irritatie van de hoofdhuid, net als ontsteking en infecties van de huid wanneer de vingernagels vuil zijn. Het eerste wat u moet doen is zijn hoofdhuid heel nauwkeurig inspecteren op tekenen van irritatie, roodheid, schilfertjes of ontsteking.
 
Ziet u een teken van roodheid of ontsteking, dan moet hij naar de dokter om de oorzaak te laten bepalen. Is de hoofdhuid gewoon wat vettig of zijn er schilfers, dan is het misschien voldoende om het haar enkele keren per week te wassen met een antiroosshampoo.
 
Maar in de grond moet u onthouden dat krabben het resultaat is van een symptoom dat niet behandeld werd. Tenzij u de oorzaak achterhaalt, loop u alleen maar het risico dat de situatie verergert, afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de jeuk.
 
©Kapsels.net    Foto: Dreamstime
 
Zie ook: Problemen met de hoofdhuid