Haarverf die afgeeft

Pyjama uit satijn
Foto: Pixelshot/Shutterstock
Vraag: Al vele jaren kleur ik mijn haar en ben over het algemeen zeer tevreden met de resultaten. Echter, het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat mijn haar kleur blijft afgeven tot aan de volgende verfbeurt. Dit heeft als gevolg dat mijn kussensloop en dekbedhoes na enkele dagen er onverzorgd uitzien, en zelfs de kraag van mijn mooie satijnen pyjama lijkt vuil te worden. Dit is erg lastig.
 
In een poging om dit probleem op te lossen, heb ik een tube verf met aparte waterstofperoxide aangeschaft op advies, maar helaas heeft dit niet geholpen. Ik vraag me af wat de mogelijke oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn. Zou het kunnen dat regelmatige bezoeken aan de sauna ervoor zorgen dat de poriŽn van mijn haar sneller opengaan en daardoor de kleur sneller afgeeft? Ik ben benieuwd naar uw advies hierover.

 
Antwoord: Het is begrijpelijk dat het afgeven van haarkleur tot aan de volgende verfbeurt frustrerend kan zijn. In sommige gevallen kan dit fenomeen inderdaad optreden, vooral bij warmere kleuren. Het is echter belangrijk om te weten dat er enkele stappen zijn die je kunt ondernemen om dit probleem te verminderen.
 
Allereerst is het cruciaal om je haar grondig uit te spoelen na het verven. Hiermee verwijder je overtollige verfresten die mogelijk kunnen bijdragen aan het afgeven van kleur. Daarnaast is het aan te raden om na het wassen van je haar een conditioner te gebruiken om de haarschubben te sluiten.
 
Een goed gesloten haarschubbenlaag helpt om de kleur beter vast te houden en minimaliseert het afgeven. Let er ook op dat je de aanbevolen inwerktijd van de verf en waterstofperoxide volgt, aangezien het correct toepassen van deze producten van vitaal belang is voor het gewenste resultaat.
 
Het regelmatig bezoeken van de sauna kan inderdaad invloed hebben op de conditie van je haar. De hitte kan de haarschubben openen, maar met de juiste nazorgmaatregelen, zoals het gebruik van conditioners en beschermende producten, kun je deze effecten minimaliseren.
 
Als de genoemde stappen niet het gewenste resultaat opleveren, is het wellicht verstandig om een kapper of kapster te raadplegen. Zij kunnen je haar beoordelen en specifiek advies geven op basis van de conditie van je haar en de gebruikte kleurproducten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over je haar verven