Haar blonderen

Vraag: Ik heb al veel gezocht, maar vind geen oplossing voor mijn probleem. Ik heb van nature donkerblond haar. Het is een beetje peper en zout, vrij donker. Ik blondeer het al jaren, soms laat ik dit door een kapper doen. Meestal vind ik het te geel en het contrast met mijn eigen kleur te groot. Ik wil wat minder geelblond en wat meer mijn eigen kleur terug. Ik heb nu weer de uitgroei proberen weg te werken met highlights, maar het resultaat is niet zo goed.
 
Kan ik mijn haar minder geel krijgen door het asblond te verven? Of wordt het dan groen? Ik ken zilvershampoo, maar ik wil sowieso de kleur wat anders. Vorig jaar na een mislukte kleuring met donkerblond dat groen/grijs was geworden stond asblond van de kapper wel heel mooi. En ik wil het 3D-effect wel graag een beetje behouden, maar volgens mij zie je de highlights er altijd nog wel doorheen na het verven, klopt dat?
 
Of moet ik gewoon een blonde verf erover doen voor zowel de uitgroei als de geligheid? Ik heb zoals je ziet heel wat vraagjes en hoop dat je mij kunt helpen.

 
Antwoord: Je kan het best naar een kapper gaan, want die heeft alle kleuren verf in voorraad, zodat hij steeds de juiste kleur kan kiezen om de voorgaande te corrigeren.
 
Zelf kleuren zou ik echt niet adviseren, omdat dit heel moeilijk is en er een hele kleurentheorie achter zit. Mocht je in de fout gaan, dan is het heel moeilijk om je haar weer helemaal mooi te krijgen. En ja, highlights komen na een paar wasbeurten altijd weer tevoorschijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het haar verven