Haar grijs verven

Vraag over haar grijs verven
 
Vraag: Ik ben 59 jaar oud en heb zodanig grijs haar dat ik het elke 3 weken moet verven. Ik kies ervoor om het bruin te kleuren, omdat dit mijn natuurlijke kleur was. Nu overweeg ik om mijn haar gewoon te laten uitgroeien en de grijze tint te omarmen.
 
Het idee om het gewoon te laten uitgroeien lijkt echter ontmoedigend, omdat het dan door de zichtbare uitgroei lijkt alsof kaal begin te worden. Het is alsof ik maandenlang zou moeten rondlopen met een ongemakkelijke overgangsfase. Daarom overweeg ik om mijn haar mogelijk grijs te verven om een geleidelijke overgang te creŽren. Is dit haalbaar en hoe zou ik dit moeten aanpakken?

 
Antwoord: Het volledig grijs verven van je haar kan een uitdaging zijn, omdat het lastig is om met haarverf een natuurlijke grijstint te bereiken. Het resultaat kan vaak onnatuurlijk overkomen. Een alternatieve aanpak zou zijn om de overgang naar grijs zo zacht mogelijk te maken.
 
Een mogelijke oplossing is om in de donkere haarkleur veel blonde highlights aan te brengen. Het contrast tussen bruin en grijs kan behoorlijk groot zijn, maar door de kleur iets lichter te maken met blonde highlights, ontstaat er een geleidelijkere overgang. Dit maakt de uitgroei van grijs haar minder abrupt en draagt bij aan een natuurlijker ogende haarkleur.
 
Het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een ervaren kapper, die je kan helpen bij het kiezen van de juiste tinten en technieken om de overgang naar je natuurlijke grijze haar op een elegante manier te maken.
 
Zie ook: Meer over haar verven