Haar met doffe grijstint

Haar met een grijstint
Foto: Estrada Anton/Shutterstock
Vraag: Ik ben een man van 21 jaar en heb een vraag over de kleur van mijn haar. De afgelopen jaren was mijn haar bruin tot donkerblond, maar sinds een paar jaar lijkt mijn bruine haarkleur te zijn verdwenen en heeft mijn haar een soort doffe grijstint verkregen. Hoe dit gebeurd is, is mij nog steeds een raadsel.
 
Ik heb al op internet gekeken voor oplossingen en ik heb dit ook reeds aan mijn kapper verteld, maar die zegt dat dit een natuurlijke “echt Hollandse haarkleur” is. Het stoort mij niet echt wanneer ik mijn haar heb gedaan, maar zodra ik opsta en de dag begin, zie ik dat het grijzer wordt. Dit kan toch niet bij iemand die nog maar 21 jaar is?
 
Ik wil graag een permanente oplossing, dus niet verven of telkens weer een spoeling (dit kreeg ik van de kapper als advies). Is dit mogelijk? En kan dit zonder een speciaal bezoek aan de kapper? Ik schaam mij namelijk een beetje, aangezien mijn vader (63 jaar) ook grijs haar heeft en ik hier nog niet klaar voor ben. Ik hoop zo spoedig mogelijk iets van jullie te mogen vernemen.

 
Antwoord: Een definitieve oplossing is er helaas niet. Je kan je haar inderdaad kleuren. Zo heb je 6 weken lang een kleur naar wens, maar daarna moet je het wel opnieuw verven.
 
Het kan zijn dat je kleur veranderd is en doordat je haar doffer geworden is, het ook grijzer oogt, maar het kan ook zijn dat je al op vroege leeftijd grijs wordt. Helaas kan je daar niets aan doen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar kleuren