Geeloranje Haar

Highlights aanbrengen in zwart haar
Foto: Tmon/Shutterstock
Vraag: Ik heb een dochter van twaalf met mooi steil zwart haar. Ze vroeg me 10 maanden geleden om blonde highlights in haar haar te doen. Resultaat: nu heeft ze een geeloranje laag haar die ik weg wil. Alsjeblief, wat moet ik doen?
 
Ik ben bang dat haar haar nog meer zal beschadigd raken als ik het blijf kleuren. Moet ik geduldig wachten tot de wortels genoeg gegroeid zijn en het haar dan knippen?

 
Antwoord: Je zou moeten in staat zijn om de geeloranje laag te dekken door haar haar te kleuren met een donkere kleuring (gelijk aan haar natuurlijke tint).
 
Gebruik wel een kleuring die enkel kleur afzet; zo zal het haar niet verder verhelderen en dit zou mild moeten zijn voor het haar, op voorwaarde dat het niet erg beschadigd was door het highlightenen.
 
Zorg er wel voor dat de kleuring een basiskleur heeft die verenigbaar is met haar natuurlijke basiskleur (die overduidelijk oranje is).
 
Je hebt natuurlijk ook de optie om te wachten tot het haar genoeg uitgroeit om de gebleekte delen weg te knippen. Je kan echter met een kleuring die enkel kleur afzet de natuurlijke tint van haar haar herstellen zonder onmiddellijk lengte te verliezen.
 
Als je later nog steeds de gebleekte delen wil wegknippen, dan kan dat nog steeds; het haar moet dan niet helemaal kort geknipt worden in één stap. Je kan gewoon om de paar maanden enkele centimeters wegknippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het verven van haar