Droog haar

CHI Nourish Intense
 
Vraag: Mijn haar is eigenlijk vrij onhandelbaar. Ik heb eigenlijk altijd droge haarpunten (mijn haar is dus extreem droog, maar dan enkel bij de punten). Hiervoor gebruik ik telkens wanneer ik het was een crèmespoeling en toch blijft het droog (en dan krijg je van die opmerkingen dat je het niet zo vaak moet föhnen).
 
Maar ik föhn mijn haar eigenlijk bijna nooit. Ik wil er eigenlijk graag volume in krijgen. Wanneer ik er mousse in doe, dan gaat het juist méér hangen en met wax is het idem dito. Hoe krijg ik meer volume in mijn haar en hoe zorg ik ervoor dat het er niet voortdurend uitziet als een bos stro?
 
Ik heb halflang golvend haar, maar bovenop mijn hoofd ligt het plat. Ik zou wel graag deze lengte behouden.

 
Antwoord: Het is inderdaad vervelend dat je haar er telkens droog blijft uitzien. Wanneer je een föhn, krul- of stijltang gebruikt, moet je steeds zorgen dat je je haar goed beschermt tegen de warmte. In ons kapsalon werken wij met de 44 Iron Guard van CHI. Dit beschermt het haar tegen de warmte.
 
Wat jij eerst zou moeten doen, is hele goede en vooral verzorgende producten gebruiken. Wij hebben de Nourish lijn van CHI. Die bestaat uit een shampoo en een masker en dit is de meest verzorgende lijn die we hebben. Die herstelt het haar van binnenuit en het haar gaat er ook een stuk gezonder uitzien.
 
Voor het volume dat je wilt bekomen, zou ik geen mousse gebruiken. Die smeer je vaak in de punten en dus wordt je haar alleen maar een stuk zwaarder. Ik zou je de Volume Booster van CHI adviseren. Deze spuit je op de aanzet en hierdoor krijg je ook juist daar het volume.
 
Zie ook: Meer over haarverzorging