U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Draairichting van het haar en rechtshandigheid of linkshandigheid

Vraag: Mijn moeder vertelde me dat mijn baby rechtshandig zal zijn omdat zijn haar met de klok meedraait. Is dit correct? Is het zo dat het haar van linkshandige mensen steeds tegen de klok in draait en het haar van rechtshandigen in de richting van de wijzers van de klok draait?
 
Antwoord: In feite is het zo dat wetenschappers INDERDAAD een verband ontdekt hebben tussen de richting van het haar en de rechtshandigheid of linkshandigheid, maar dit is geen als/dan stelling. Zoals bij haast alle facetten van ontwikkeling spelen de genen een hoofdrol.
 
DNA

Volgens het National Cancer Institute te Frederick, Maryland, is het mogelijk dat er één gen is dat de linkshandigheid of rechtshandigheid en de haarrichting stuurt. Daarom zoeken ze naar een afzonderlijk gen dat “rechte” en “willekeurige” vormen heeft.
 
De idee is dat diegenen met één of twee kopieën van de “rechte” vorm van het gen rechtshandig zouden zijn en haar zouden hebben dat met de klok meedraait. Twee “willekeurige” vormen van het gen betekenen dat de persoon in kwestie zou kunnen rechtshandig of linkshandig zijn en haar kan hebben dat in elke richting draait.
 
Het onderzoek vermeldde statistieken die aantoonden dat wanneer het haar met de klok meedraait, er 95 % kans bestaat dat de persoon rechtshandig zal zijn. De studie bracht ook aan het licht dat linkshandigen een gelijke kans hebben op haar dat naar rechts of naar links draait (en hetzelfde geldt voor mensen die met beide handen even vaardig zijn).
 
Alhoewel er nog HEEL WAT onderzoek moet verricht worden, kunnen we stellen dat de huidige informatie ons vertelt dat we beschikken over een vrij accurate methode om iemands linkshandigheid of rechtshandigheid te bepalen. Natuurlijk, wanneer u kijkt naar iemand die kaal is of lang haar heeft dat steil gemaakt werd, dan hebt u pech.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact