Doe-het-zelf kit om te straightenen

Vraag: Het is 4 à 6 maanden geleden dat ik mijn haar liet straightenen volgens de Japanse methode en nu wil ik mijn krullen terug. Mijn haar is nu ¼ krullend en ¾ steil en dat is onhandig voor een steiltang.
 
Ik zou willen weten of ik een doe-het-zelf kit zou mogen gebruiken om de uitgroei te straightenen. Ik wil mijn haar niet beschadigen en heb momenteel een budget van rond de 270 euro. Help me alsjeblief.

 
Antwoord: Volgens wat ik gevonden heb, zou je zo’n product inderdaad kunnen gebruiken, op voorwaarde dat het product géén hydroxidederivaten bevat. Sodiumhydroxide zit in de meeste haarrelaxers – niet in straighteners, die gebruiken ammoniumthioglycolaat.
 
Aangezien je zegt dat je je krullen terug wil, zou je ook moeten weten dat het OK is om je haar te laten permanenten. Je moet natuurlijk zelf beslissen wat je wil, maar ik wou je maar alle beschikbare opties aanbieden.
 
Doe wel een test op een haarlok voor je gelijk welke methode toepast. Zo zal je ongewenste en ongelukkige resultaten zoals haarbeschadiging kunnen voorkomen.
 
Zie ook: Haar straightenen