U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Van Bruin Naar Blond

Vraag: Bestaan er producten of nieuwe technieken die het nu mogelijk maken voor diegenen met donkerbruin haar (laat ons zeggen niveau 2) om naar écht donkerblond te gaan (niveau 7) zonder een kleurproces in 2 stappen te moeten doormaken? En vooral dan voor het bijwerken van de wortels: bestaat er geen makkelijker manier om 4 à 5 niveaus te verhelderen van bruin naar blond zonder éérst te bleken?
 
Antwoord: Terwijl er wel vooruitgang is in de chemische industrie wat kleuren en bleken betreft, moet je tegenwoordig toch nog pre-lightening toepassen om pure kleuren te bekomen in high-lift kleurprocessen.
 
In sommige gevallen kan je 4 à 5 niveaus verhelderen door peroxideontwikkelaars met een hoog volume te gebruiken (zoals volume 50), maar deze producten zouden énkel mogen gebruikt worden door professionele kappers, die het héle proces dan ook nog nauwkeurig in de gaten houden. Zonder geschikte toepassing en zelfs zonder warmte tijdens het kleurproces, kan je eindigen met een ongelijk en vlekkerig resultaat.
 
Ik zal nóóit aanraden aan een individu om een ontwikkelaar hoger dan volume 30 thuis toe te passen en persoonlijk zou ik aansporen tot voorzichtigheid vooraleer het haar méér dan 3 tinten op te lichten zonder professionele hulp.
 
Als je reeds naar een kapsalon gaat en als je kapper liever een kleurbehandeling toepast die uit 2 delen bestaat, dan zal daar wel een goede reden toe zijn. Het is misschien een kwestie van beter de touwtjes in handen te hebben en er zijn misschien problemen met je haar waarmee de kapper rekening houdt.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact