Antidepressiva en haarverlies

Vrouw met haarverlies
 
Vraag: Kunnen antidepressiva schadelijk zijn voor je haar? Ik constateer meer uitval sinds ik die nu enkele maanden slik. Ik heb ook reeds een drietal jaar last van witte bolletjes. Het lijken talgbolletjes die ik soms van mijn hoofdhuid krab, maar soms zit er ook een haar aan vast. Dit bolletje kan je dan loshalen van het haar. Kan het talg zijn dat de groei stagneert? Mijn haar blijkt namelijk ook diffuus uit te vallen.
 
Ik gebruik natuurlijke producten zoals olijfoliezeep om mij te wassen en zelfgemaakte lijnzaadgel. Maar sinds ik dit gebruik, lijkt mijn haar ook nog eens superbreekbaar en dunner te worden. Kunnen deze producten schade aanbrengen aan het haar?
 
Ik heb van nature krullend haar dat op zichzelf al droger is, maar het is ook nog eens superdroog en breekbaar. Wanneer ik aan een plukje haar trek, zeker niet te hard, dan komen er vier tot zes haren mee vanuit de hoofdhuid. Het lijkt of ze te los zitten. Alvast dank voor de antwoorden.

 
Antwoord: Het is inderdaad zo dat je haar gaat uitvallen van antidepressiva. Dit is een vervelende bijwerking van dit product. Hier kan je helaas tijdens de periode waarin je de medicijnen slikt niets aan doen.
 
Pas wanneer je klaar bent met dit medicijn, kan je aan een product gaan denken dat de haaruitval tegengaat. Er bestaan daar verschillende producten voor.
 
Verzorg je haar nu optimaal en zorg ervoor dat het een goede kwaliteit heeft. Je kan wel extra voedingssupplementen slikken, zoals vitamine B.
 
©Kapsels.net
Foto: Burdun Lliya/Shutterstock
 
Zie ook: Eerste hulp bij haarverlies