L’Oréal Color Trophy – Berlijn

Coltrui en een kapsel van Uschi Perius
Uschi Perius en team behalen de tweede plaats op de “L’Oréal Color Trophy 2006” in Berlijn.
 
Haar en vooral dan het kleuren ervan waren nog maar eens de focus in Berlijn op 22 oktober. Voor de tiende maal reeds vormde Berlijn het decor voor de grote finale van de “L’Oréal Color Trophy”. Voor dit evenement tekende ook een kappersteam uit het Saarland present: Uschi Perius en team. De haarartiesten uit Tholey-Hasborn kaapten de tweede prijs weg met hun creatie.
 
Sinds 1997 al is de “Color Trophy” een succesverhaal. Het is een unieke en exclusieve kans voor kappers om te tonen wat ze in huis hebben en om zich uit te leven met de kern van hun vak – het kleuren. Topteams ontwikkelen trendy en individuele looks en maken die levensecht met heel wat knowhow en verfijning. Dit jaar reeds voor de tiende keer werden de beste coloristen en nieuwe trends vereerd tijdens een feestelijke gala-avond.
 
Oliver Gebel, Maike Schug en Anne Mueller van het team Uschi Perius moesten hun model Hanna Hall stylen van kop tot teen. Kapsel, kleur, make-up… het gehele plaatje moest volledig kloppen om de jury te overtuigen. Op het einde veroverde het team uit het Saarland met deze complete creatie de tweede plaats.
 
Lang voordat ze zich waagden aan de trip naar Berlijn, moesten ze eerst de voorrondes doorworstelen. Zestig teams werden gekozen uit 800 sollicitanten en kwamen naar de regionale finales van de “L’Oréal Color Trophy” in Duesseldorf. De onafhankelijke jury met experten uit de mode-, media- en kapperswereld waren het er snel over eens: Uschi Perius en haar team hadden gezorgd voor nieuwe trends met hun look en hadden persoonlijkheid vertaald met uiterste competentie. Het team uit Hasborn werd gekroond als de regionale winnaar Stuttgart (Zuidwest) en samen met 19 andere deelnemers kwalificeerden ze zich voor de grote finale te Berlijn.
 
Voor meesterkapster Uschi Perius waren de successen in Duesseldorf en Berlijn geen nieuwe ervaringen. In haar lange carrière heeft ze reeds enkele trofeeën voor zichzelf en haar team bemachtigd: vooral op het vlak van avant-garde waren ze bijzonder succesvol. Uschi Perius werkt in haar eigen salon in Tholey-Hasborn met 15 teamleden. Ze zette internationale haarmode op haar palmares. Om met mode van het hoogste niveau bezig te zijn zelfs in een landelijke omgeving is trendscouting een noodzaak. Daarom gaat ze – op haar zoektocht naar nieuwe trends en looks – een kijkje nemen naar de epicentra van de modewereld: New York, Parijs en Milaan.
 
Ook de creatieve nakomelingen spelen voor Uschi Perius een grote rol. Maike Schrug en Oliver Gebel, deel van het succesvolle team op de “L’Oréal Color Trophy” 2006, werden opgeleid in het salon in Hasborn. In 2004 waren ze in hun eindexamens de besten van het Saarland.