Hair Brasil 08

  • haarstyling
  • knipdemonstratie
  • lang haar modellen
  • cosmetica model met rood haar

 
De grootste van alle edities van Hair Brasil Ė 7de internationale schoonheids-, haar- en estheticabeurs, gehouden in de stad S„o Paulo, BraziliŽ, sloot haar deuren met een recordaantal van 75 000 professionele bezoekers, 23 % mťťr dan in 2007.
 
De beurs werd gehouden van 29 maart tot 1 april 2008 en verwelkomde professionelen uit heel BraziliŽ en uit verschillende landen in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa, met een speciale vermelding voor Chili, Venezuela, ArgentiniŽ, Uruguay en BoliviŽ.
 
De 7de Hair Brasil had ook verschillende belangrijke meetings van internationale personaliteiten uit de kapperswereld op het programma staan, zoals Klaus Peter Ochs, directeur van Intercoiffure Mondial en de artistiek directeurs Bruno Sommer en Nino Altobelli van de Fondation Guillaume.
 
Tot de bezoekers behoorden eveneens: Eric Lenoir, algemeen directeur van Mondial Coiffure Beautť (MCB), de belangrijkste kappers- en schoonheidsbeurs in Frankrijk; Sylvia Bajoz, buitenlandse handelsmanager van Cosmobelleza, de Spaanse kappers- en schoonheidsbeurs en Claudia Beccaris, vertegenwoordigster van Cosmesur Beautyworld, de kappers- en schoonheidsbeurs in Buenos Aires, ArgentiniŽ.
 
Megashows: modetrends voor kapsels
 
Kunst, schoonheid en talent in overvloed waren de hoofdingrediŽnten van de Megashow Hair Brasil, die bestond uit 16 shows waarin kappers van de belangrijkste schoonheidssalons uit BraziliŽ verschillende stijlen en haarsnittechnieken, kleuringen en kapsels toonden.
 
Workshops
 
De Hair Brasil Workshops omvatten themaís die in verband stonden met haarsnitten, kapsels, kleuringen, make-up, salonmanagement, nagelhygiŽne en schoonheidsbehandelingen.
 
Jeferson Santos vat samen: ďNaast het tonen van technieken en tips die voortvloeiden uit het dagelijkse werk in de salons, gingen deze cursussen ook over onderwerpen die te maken hadden met het management van salons en human resources, professionele houding, gedrag en levenskwaliteit. We hadden om en bij de 3000 deelnemers, 43 % mťťr dan in 2007.Ē
 
Beurs breidt uit in 2009
 
De volgende editie van Hair Brasil staat reeds op de agenda: van 28 tot 31 maart 2009, in het Expo Center Norte, in de stad S„o Paulo, BraziliŽ. De organisatoren voorzien een uitbreiding van mťťr dan 10 000 m2 tentoonstellingsruimte. De sterke expansie van de sector schoonheidszorgen in BraziliŽ zal Hair Brasil de gelegenheid geven om een beurs te organiseren die nog verscheidener en veelomvattender is en die de verwachtingen zal inlossen van de verschillende segmenten van schoonheidszorgen, haarverzorging en esthetica.