Kapseltrends HW 07-08

  • Foto van kort kapsel
  • Foto van bob, langer vooraan
  • Foto van bob met krullen
  • Foto van zestiger jaren opgestoken kapsel


 
Op weg naar nieuwe oorden. De glamourhype uit vervlogen tijden is voorbij en maakt plaats voor puristische tendensen. Zelden gaven de trendsetters van het Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks (ZV) zoveel aandacht aan elementaire vormspraak. Helderheid en reductie bepalen de kapseltrends voor de herfst en winter van 07/08 en verrassen met nooit vermoede verfijning. “Minder” is hier duidelijk “méér”. Een erg hoffelijke mode voor allen die opvallen niet verwisselen met opdringerigheid en voor wie up-to-date zijn nu eenmaal ook een stijloefening is.
 
Ook dit seizoen valt de voorliefde voor de oude chic duidelijk te bespeuren. Retro blijft de trend. Vooral de jaren 60 zijn een inspiratiebron voor design en mode. Zo worden de kapsels uit de jaren 60 op een moderne manier geënsceneerd, maar ook de jaren 80 laten hun sporen na. Geometrische vormen en nauwkeurige lijnen creëren de grafische esthetiek van de nieuwe look. Veel kapsels lijken met passer en liniaal ontworpen te zijn: aangenaam clean en futuristisch op een elegante manier. In contrast daarmee zorgt een zachte structuur voor verfijnde levendigheid en biedt die vele, ook minder nauwgezette stylingmogelijkheden.
 
Modieuze eyecatcher bij uitstek is duidelijk de pony. Recht, schuin, puntig, rond, kort of tot diep op het voorhoofd gedragen – kortom, de pony is hét van hét dit seizoen. Moderne verftechnieken en veel kleureffecten brengen de nieuwe look tot zijn recht. Het is dit seizoen de beurt aan de donkere bruintinten zoals chocolade en ebbenhout. Maar ook metaalkleurige nuances van zilverblond tot middelasblond doen mee. Zachte kleurspelingen met nuances en highlights zorgen voor natuurlijke accenten en geven het haar extra diepgang.
 
  • Foto van kort mannenkapsel
  • Foto van herenkapsel met pony
  • Foto van lang haar look voor mannen


 
De kapseltrends voor de herfst en winter van 07/08 zijn een knipoog naar Brit-Chic, Graphic-Style, Pop-Art en Urban-Beauty. Mooi van vorm en stijlvol. En natuurlijk betekenen de puristische invloeden geen radicaal opgeven van het verlangen naar luxe. Dit verlangen wordt alleen maar subtieler geïnterpreteerd en werkt daarom juist waardevoller. Perfect gemaakt voor de modebewuste vrouwen van tegenwoordig. Op deze vrouwen wachten fascinerende kapselstijlen – met middenin de bob. Met nieuwe varianten viert deze geniale kapselklassieker de voortzetting van zijn fulminante comeback.
 
En de mannen? Het modeprogramma voor hen is even uitgebreid als dat van de vrouwen. De kapsels worden gekenmerkt door onconventionele invalshoeken. De combinatie van precieze snitten en sterke textuur maakt progressieve, levendige en ook natuurlijke looks mogelijk.
 
Copyright: Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks
Fotograaf: Gabriel Dimanos, Köln, Duitsland