Laserontharing (2)

Ontharen met een laser
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
Laserontharing werkt ook het best wanneer het haar in de anagene fase zit – wanneer de follikels dus nog actief aan het groeien zijn. Voor ons, gewone stervelingen, is het haast onmogelijk om te onderscheiden wanneer het haar in de anagene fase zit. U moet echter weten dat ongeveer 85 % van de haren in de actieve groei zijn en dat die fase jaren duurt, dus is de kans groot dat het haar dat we willen vernietigen in de anagene fase zit.
 
Aangezien het succes van de laserbehandeling grotendeels afhangt van de ervaring, kennis en algemene deskundigheid van de persoon die de laser manoeuvreert en manipuleert, is het vinden van een goed gevestigde, goed bekend staande plaats voor laserbehandeling uiterst belangrijk om goede resultaten na te streven. Daarom is het essentieel dat u wat opzoekwerk doet om een persoon te vinden die erkend is en die de laserontharing alle nodige recht kan aandoen.
 
De voordelen van laserontharing.
 
In tegenstelling tot andere ontharingsmethodes zijn laserbehandelingen relatief pijnloos en de meerderheid van literatuur en rapporten verwijst naar de pijn als gelijkaardig aan een elastiekje dat op de huid springt – heel wat anders dus dan het erg pijnlijke waxen. Laserontharing is een uiterst efficiënte methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen en in tegenstelling tot de meeste andere technieken is de laserbehandeling permanent.
 
De voornaamste reden waarom mensen misschien kunnen ontmoedigd geraken, is de kostprijs: de behandeling kost algauw 350 euro per sessie. Maan wanneer u bedenkt dat het haar in vier tot zes sessies volledig weg zal zijn, dan is de laserbehandeling wel zijn prijs waard, in vergelijking met het levenslang kopen van scheermesjes, crèmes en wax.
 
De laserbehandeling is niet enkel een extreem efficiënte ontharingsmethode, de toepassing werkt ook enorm snel. Natuurlijk is het zo dat, hoe groter de zone die moet behandeld worden, hoe langer de sessie zal duren, maar een kleine zone zoals de bovenlip kan met de laser behandeld worden binnen enkele minuutjes.
 
Laserbehandelingen kunnen uitgevoerd worden op haast elke zone van het lichaam waar moet onthaard worden, los van vorm of afmeting. De typische zones die moeten onthaard worden, zijn de onderarmen, bovenlip, kin, billen, oorlellen, rug, schouders, schaamzone, bikinilijn, armen, benen, tenen, nek, borst en decolleté – met andere woorden, zowat overal.
 
Vrouw met snorhaartjes bij de bovenlip
Foto: Angela Roma/Pexels
De nadelen van laserontharing.
 
Jammer genoeg zal het haar niet permanent weg zijn in slechts één sessie en gewoonlijk zijn er vier tot zes sessies nodig. Omdat het een tamelijk grote som geld is om in één keer te betalen, worden veel mensen afgeschrikt door het kostenplaatje van laserontharing.
 
Een ander nadeel van deze methode is dat ontharing soms hyperpigmentatie van de huid kan veroorzaken, waarbij de huid dus donkerder wordt. Soms kan het tegenovergestelde gebeuren, bekend onder de naam hypopigmentatie, waarbij de huid lichter wordt, alhoewel deze aandoeningen gewoonlijk tijdelijk zijn en binnen de paar weken verdwijnen.
 
Een klein aantal mensen is ook resistent voor laserbehandeling. Er is echter niet veel onderzoek verricht naar dit gegeven en de meeste experts geloven dat dit te wijten is aan gebrek aan ervaring en kennis van de persoon die de behandeling uitvoert.
 
Misschien het grootste nadeel van laserontharing is dat dit enkel werkt bij mensen met donker lichaamshaar. De roodharigen en blondjes in deze wereld blijven dus verplicht om op een pijnlijke en lastige manier verder te gaan met epilatie en waxmethode in onze eeuwige zoektocht om een haarloze, gladde en mooie huid te hebben.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vragen over ongewenste haargroei