pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Cursus Haar Knippen - Leer zelf haar knippen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel
pixel

Tips voor voller en dikker haar

Heb je ooit gedroomd van het hebben van overdadig dik haar? Ik had een vriendin die mij ooit vertelde dat zij eenmaal in de hemel prachtig lang en dik haar zou hebben dat tot ver op haar rug zou hangen. Ze vertrouwde mij toe dat haar haren steeds maar tot een bepaalde lengte groeide en dan stopte. Als ze het haar niet kleurde, dan was het precies zoals zij dit als baby had, zacht en delicaat en zonder enig volume of body.
 
halflang haar Herken jij jezelf hierin? Een recht geknipt kapsel zoals een bob zou dan kunnen helpen de indruk van voller en dikker haar opwekken. Er zijn verschillende soorten bob kapsels om je meerdere opties te geven als je er klaar voor bent. Bespreek een bob met je stylist en vraag naar haar mening. Neem een foto mee, zodat zij precies weet waar je het over hebt. De salon zal ook over foto´s van kapsels beschikken die zij jou zou kunnen aanraden.
 
Tegenwoordig liggen veel oplossingen in het gebruiken van producten en nog meer producten. Zij zullen je helpen je doel te bereiken om het gevoel en de illusie van dik haar op te wekken. En hier gaan we het vandaag eens over hebben.
 
Als je een enkele haar onder een microscoop bekijkt, dan zul je iets zien dat lijkt op de schubben van een vis. Als je onbehandeld haar hebt, en daarmee bedoel ik haar dat nooit door enig chemisch proces is aangeraakt, dan zullen de schubben er glad en gaaf uitzien, precies zoals ze er keurig naast elkaar op de zijkant van een vis uitzien. Bij enorm gebleekt, gekleurd en met een permanent gegolfd haar zullen de schubben overeind en open staan. Het kleurmengsel opent de schublaag en kleurt zowel binnen- als buitenzijde. Dit is de reden waarom het lijkt om je meer volume in je haar hebt wanneer je het kleurt. De structuur lijkt dikker en voller omdat de schubben wijd open staan. Wanneer jij je haren föhnt, of dit nu gekleurd haar of onbehandeld haar is, dan zullen de schubben open geblazen worden en plotseling heb je dan dit volumineuze haar. De combinatie van warmte en lucht zijn in staat een enkele haar drie keer in omvang te laten toenemen simpelweg door de schublaag te openen. Als we een borstel gebruiken terwijl we het haar föhnen, dan gebeurt precies hetzelfde, alleen nu geven we die richting aan de schacht die wij willen in plaats van de eigen wil van het haar.
 
Ik zal eerlijk te werk gaan en in het volgende stukje geen merken noemen. Er zijn tegenwoordig zoveel goede producten op de markt. Als jij op zoek bent naar de illusie van dikker en voller haar, begin dan bij een goede shampoo die de dikte er letterlijk in zal ploffen. Deze shampoo zal binnen de schubben dringen en ze open maken waarbij het body aan het haar geeft. Hierna zijn er nog veel dingen die je kunt doen.
 
Waardevolle tip: Als een goede volume shampoo te duur voor je is, gebruik dan af en toe een eenvoudig tablet zeep met oliebestanddeel voor lichaamsverzorging of Castille Zeep (Spaanse zeep op basis van olijfolie). Veelvuldig gebruik zal het haar uitdrogen. Zij zullen beiden:
 
        1. Volume aan het haar geven.
        2. Restanten van conditioners en haarsprays verwijderen.
        3. Het haar licht opbleken wanneer het “gekleurde” haar te donker was naar je
            zin.
 
Ik was mijn haar zeker twee tot drie keer per jaar met Castille zeep om alles uit mijn haar te verwijderen. Herken je het stroeve schone gevoel? Dat is precies wat je krijgt.
 
Nadat jij je shampoo hebt gevonden, dan kun je een “wortel lifter” gebruiken waarmee je direct succes zult hebben omdat het je haar vanaf de hoofdhuid optilt en je dat volume begint te geven dat je wenst. Een wortel lifter is meestal niet zwaar maar doet zijn werk. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan het toepassen van een goede zware gel op mijn dames en föhn hun haren vervolgens droog als zij een strakke steile dikke look willen. Zodra het haar bijna droog is, spray ik een volumespray op het haar en ga verder met föhnen.
 
Volgende pagina
 
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer        Contact
Gratis kapsels tester