pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Hoe Haar Stylen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Cursus Haar Knippen - Leer zelf haar knippen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel
pixel

Hoe rol je het haar in voor een permanent?

Inrol technieken voor een watergolf

permanent permanent

 
permanent zetten Het belangrijkste onderdeel voor het krijgen van een mooie permanent is het zetten van de permanent. De manier waarop het haar rond de permanentrollers gewikkeld wordt en het aantal rollers dat gebruikt wordt zijn bepalend voor het eindresultaat. We zullen je hier dus laten zien hoe dit op de juiste manier gebeurt.
 
Voor onze demonstratie zullen we het haar inwikkelen om een watergolf te maken. Het verschil tussen een gewone permanent en de zogenoemde watergolf wordt bepaald door de maat van de rollers die gebruikt worden. De permanentrollers zijn in vele maten verkrijgbaar, van piepkleine rollertjes (die meestal rood van kleur zijn) tot grote dikke rollers (die meestal oranje of paars van kleur zijn), en vele maten daar tussen. Het zal duidelijk zijn dat een kleinere roller ook een vastere krul zal geven.
Je hebt nodig: styling clips, permanentrollers, puntpapier, puntkammen en een plantenspuit gevuld met water.
 
Stap een:
Was het haar twee keer met een zuiverende shampoo. Gebruik geen conditioner of ander verzorgend product, zodat het haar niet gehinderd wordt in de opname van de permanent vloeistof. Verdeel het haar op het hoofd in negen secties (zie afbeelding). De secties dienen iets korter te zijn dan de breedte van de roller die je gaat gebruiken. Het opdelen in secties van het haar zal je werk bij het inrollen van de permanent vergemakkelijken omdat het haar waar nog niet mee gewerkt wordt op deze manier uit de weg wordt gehouden.
 
Stap twee:
permanent zetten Begin met sectie 1 (het gebied achter de kruin; zie afbeelding) en neem hiervan een deel haar op dat zo dik is als de roller die je gaat gebruiken. Kam de sectie uit tot het soepel is en vouw een velletje puntpapier op ongeveer 1/3 gedeelte vanaf het eind van het haar gerekend om het haarsegment heen. Bevochtig het puntpapier en het haarsegment lichtjes (zodat het puntpapier grip krijgt op het haar) en schuif het puntpapier langs het haarsegment naar beneden tot even voorbij de haareinden.
Het doel van het puntpapier is er voor te zorgen dat de haareinden gemakkelijk rond de rollers gewikkeld kunnen worden. Zonder het eindpapier zouden de haareinden tijdens het inrolproces terug kunnen krullen en tegen zichzelf aan kunnen vouwen en “vishaakjes” kunnen vormen in het eindresultaat. Wikkel het uitstekende stukje van het puntpapier over de roller heen en draai de roller naar beneden toe in, waarbij je er voor zorgt dat het haar gelijkmatig om de roller gewikkeld wordt. Houdt bij het inrollen een gelijkmatige druk op het haar en zet de roller vast zodra het haar tot op de hoofdhuid ingewikkeld is. De meeste rollers hebben tegenwoordig een plastic clip met eindkapje dat in zijn geheel over het ingerolde segment heen genomen kan worden en in de tegenovergestelde kopse kant geplugd kan worden, waardoor de roller op zijn plaats vastgezet wordt.
 
Volgende pagina
 
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer        Contact
Gratis kapsels tester