pixel
 U bent hier:   Home  ›  Kinderen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Cursus Haar Knippen - Leer zelf haar knippen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel
pixel

Tips voor kinderkopjes (2)

Vorige pagina
 
Natuurlijk hebt u – als ouder – elk recht om te beslissen hoe het haar van uw kind moet geknipt worden. Ik moedig u gewoon aan om te denken aan opties waar u misschien nog nooit aan gedacht hebt. Wanneer de ouders het niet eens worden over de snit van het haar van het kind, dan moet de ouder die kiest voor het kapsel met het meeste onderhoud volgens mij dan ook telkens het haar van het kind verzorgen. Dan zal die ouder wel de moeilijkheid beseffen of zal die het geen probleem vinden om het haar telkens te stylen. Gelijk hoe, het probleem is telkens opgelost.
 
Geslacht en het haar van een kind
 
Bij zuigelingen is de zichtbaarheid van haar vaak een eeuwige zorg. Zelfs wanneer het om een jongetje gaat, zijn de ouders erg blij wanneer het kind weelderig haar heeft. En wanneer het een meisje is, duurt het niet lang vooraleer de ouders één of andere versiering in het haar willen, om duidelijk te maken dat het om een meisje gaat. En de situatie verandert niet wanneer het kind ouder wordt. Van geboorte tot peuterleeftijd willen veel ouders dat hun zoontje er als een “kleine man” uitziet en dat hun dochtertje “meisjesachtig” is. Zelfs bij de meest vrijdenkende personen hebben deze ideeën de bovenhand.
 
jongen tijdens het knippen van het haar Wanneer geslacht een rol begint te spelen, dan resulteert dit vaak in makkelijk te stylen looks met weinig onderhoud (misschien is er zelfs helemaal geen styling nodig) voor jongens. Meisjes echter moeten hun haar zo lang mogelijk laten groeien, wat veel meer verzorging vraagt en heel wat aandacht nodig heeft om alles gezond te houden. Dit lijkt geweldig voor jongetjes en slecht voor meisjes, maar niet alle jongetjes moeten een superkorte snit hebben en niet alle meisjes passen met lang haar. Om dan nog te zwijgen over de noden van kinderen met ruw of erg krullend haar of spiralen, weerborstels en spuuglokken. En kinderen van een verschillend ras hebben ook hun eigen specifieke haarnoden.
 
Laten we het hebben over de haartypes van het kind, de veel voorkomende problemen en enkele mogelijke oplossingen.
 
FIJN haar komt veel voor bij kleine kinderen, vooral bij diegene die geboren werden met hoofdzakelijk vellushaartjes op het hoofd. Fijn haar stelt eigenlijk geen problemen bij de haarverzorging voor kinderen. (Bij extreem jonge leeftijden zijn shampoo en badschuim hoe dan ook extreem mild.) Het knippen van het haar kan daarentegen wél voor problemen zorgen, vooral dan in combinatie met andere haarkenmerken.
 
FIJN & STEIL haar moet geknipt worden in eerder stompe kapsels. Laagjes zouden het haar dun en piekerig maken en eveneens kroeziger tijdens de normale activiteit van de peuter. Kinderen met FIJN & STEIL haar gebruiken beter clips en spelden om het haar samen te houden ipv paardenstaartbandjes, want die glijden vaak af. Gebruik accessoires met rubberen greep om een betere steun te hebben. Voor jongetjes betekent FIJN & STEIL haar dat de komvormige kapsels die minimaal opgeknipt zijn, goed passen.
 
FIJN & KRULLEND haar kan wat laagjes nodig hebben om te vermijden dat er een dikke, driehoekige look ontstaat, maar hou de laagjes oppervlakkig. Zorg er verder voor dat u een lichte ontwarspray gebruikt na het wassen of wanneer u het haar moet kammen. FIJN & KRULLEND haar gaat soms klitten – vooral wanneer het kind erg actief is – en de krullende zones van de haarlok kunnen broze punten zijn die makkelijker gaan afbreken. (Denk er wel aan om iets te gebruiken dat licht genoeg is, zodat het haar niet te veel doorweegt). Gebruik geen borstel met natuurlijke haren, maar eerder een grofgetande ventborstel om de krullen af te zonderen of een breedgetande kam om knopen te verwijderen. Voor jongetjes betekent FIJN & KRULLEND haar vaak een komvormige snit of korte cirkelsnit om het haarvolume tot een minimum te beperken.
 
Volgende pagina
 
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer        Contact
Gratis kapsels tester