pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Opsteekkapsels  ›  Kapsels voor Speciale Gelegenheden  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Cursus Haar Knippen - Leer zelf haar knippen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel
pixel

Opsteekkapsel voor kort haar

kort opsteekkapsel kort opsteekkapsel opsteekkapsel voor kort haar

      Terwijl het waar is dat sommige kapsels echt té kort zijn voor een opgestoken stijl, varieert de lijn die bepaalt wat té kort is van kapper tot kapper. Zelfs haar op kinlengte kan een leuk opsteekkapsel worden met wat geduld en verbeeldingskracht. Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n kapsel:
 
Bloemblaadjes en bloemen:
 
      Ik noem dit kapsel “Bloemblaadjes en bloemen” omwille van de twee belangrijkste kenmerken van het kapsel zelf: de haartjes opzij en langs achter die de vorm hebben van bloemblaadjes en de bloem van krullen bovenaan. Het is een aardig en leuk kapsel en het herinnert vaag aan de kapsels uit de periode van de tweede wereldoorlog wat algemene vorm betreft. Er zijn ook heel wat details waarmee je kan zorgen voor een oogverblindende look wanneer je haarspelden met steentjes gebruikt. Ik heb dit kapsel vorig jaar zelf toegepast bij een vrouwelijke klant die naar een vakantiefuif ging. Ze was er verzot op.
 
Het creëren van het kapsel:
 
      Dit kapsel werkt het best met haar dat tenminste 12 cm lang en gelaagd is. De dame voor wie het bedoeld was, had zo’n haar en een andere lengte of type of snit zal aanpassingen vragen om het kapsel te doen slagen. Zelfs al voldoet je haar niet aan deze criteria, toch kan je misschien wat ideetjes opdoen door te kijken naar de getoonde techniek.
 
      Stap één: Het eerste wat we moeten doen is de bovenkant van het haar natmaken en het haar op kleine rollers of grote permanentspelden draaien met behulp van een stylingproduct dat stevige steun geeft. (Permanentspelden zijn erg geschikt voor dit kapsel omdat ze leuke strakke krullen geven.) Eens dat gedaan is, moet je de krullen goed laten drogen en laten afkoelen.
 
      {Nota: Als alternatief kan je wachten met het drogen van de krullen tot je de achterkant en zijkanten van het kapsel gedaan hebt. Je kan de achterkant en zijkanten bevochtigen met een leave-in conditioner of lichte lotion en het hele hoofd dan drogen. Het voordeel hiervan is dat je kapsel langer zal houden. Deze methode is aanbevolen als je iets van lange duur beoogt.}
 
      Stap twee: Neem een klein beetje haar bij de kruin, lang genoeg weliswaar om een Franse wrong te maken als basis voor de rest van je kapsel. Zet de wrong vast met schuifspelden en ga verder met de rest van het haar achteraan en opzij.
 
      Om de “bloemblaadjes” van het kapsel te creëren, neem je dunne stukjes haar beginnend bij de omtrek van de wrong/basis. Kam om glad te maken en neem het haar dan samen. Steek er een schuifspeld op en terwijl je het uiteinde vasthoudt, draai je de speld over en doe je die in de basis zodat de gebogen kant van de speld naar de hoofdhuid toe gericht is. Gebruik de punt van een staartkam om het uiteinde onder het “bloemblad” te steken. Ga op deze manier rond tot je een hele toer gedaan hebt.
 
Volgende pagina
 
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer        Contact
Gratis kapsels tester