pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haarstijl Advies  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Cursus Haar Knippen - Leer zelf haar knippen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel
pixel

Ronde Gezichtsvorm

Het rond gezicht en passende kapsels

rond gezicht       In een poging om de lezers te helpen om de elementen te begrijpen die betrekking hebben op het kiezen van een flatterend kapsel voor verschillende gezichtsvormen, kijken we vandaag eens naar het rond gezicht. Mensen met ronde gezichten hebben een specifiek stel uitdagingen, los van de invloed van de andere gelaatstrekken.
 
      Het rond gezicht wordt gekenmerkt door een lengte tussen kin en haarlijn die dezelfde is als de lengte van zijkant naar zijkant ter hoogte van de jukbeenderen. Het verschilt van de vierkante gezichtsvorm door meer afgerond te zijn en door het gebrek aan hoekigheid bij de kaaklijn en bovenkant van het voorhoofd.
 
      Een kapsel dat geschikt is voor het rond gezicht moet volume of hoogte bieden bovenaan het hoofd, minimale omvang hebben of dicht bij het gezicht liggen aan de zijkanten en als het een langer kapsel is, dan moeten de lagere haarpunten minimaal volume en omvang hebben. Mensen met een rond gezicht zouden moeten kapsels met volle zijkanten vermijden en als het haar krult, dan zijn laagjes en textuur noodzakelijk om het haar dicht tegen de zijkanten van het gezicht te houden.
 
      Een pony zou moeten gehoekte gebogen of asymmetrische lijnen vertonen in plaats van horizontale, zodat de breedte van het gezicht niet benadrukt wordt. Dit kan op vele manieren bekomen worden, zoals je kunt zien op de afbeeldingen bij dit artikel.
 
ronde gezichtsvorm Kapsel 1:
      Dit kapsel is een variant van het pixie kapsel. Het is kort en gelaagd, gestyled om dicht tegen de hoofdhuid aan te liggen en zou speciaal goed passen bij golvend haar. De pony is geknipt in een gebogen lijn en dan ingesneden om textuur te geven en een asymmetrische look te creŽren. De dicht geknipte zijkanten en de lichte lift bovenaan gaan goed samen om de illusie te wekken dat het hoofd verticaal langer is en dus een meer ovalen vorm heeft.
 
ronde gezichtsvorm Kapsel 2:
      Dit is een lang kapsel op gelijke lengte met laagjes die met het scheermes geknipt zijn en die het gezicht omkaderen. Het haar heeft een scheiding in het midden en een gebogen lijn rond het gezicht om de zachtheid te behouden, terwijl de lengte de illusie wekt van een langer gezicht door de breedte ervan te camoufleren. Het algemene effect is een gladde, zachte look. Dit is een ideaal kapsel voor personen met van nature steil en fijn tot halfdik haar.
 
ronde gezichtsvorm Kapsel 3:
      Dit is nog een kort jongensachtig kapsel met een pony met textuur. Dit kapsel past uitstekend bij iemand met steil haar en kan zoals je ziet makkelijk gestyled worden om heel wat lift en volume te creŽren in de korte laagjes of met een minimum aan volume om een zachtere, gladdere look te geven. Dit kapsel heeft een scheiding weg van het midden en een wigvormige pony met zware scheermestextuur. Zoals kapsel nummer 1 zorgt ook dit kapsel ervoor dat het gezicht er langer uitziet door hoogte toe te voegen en zo krijgen we de indruk dat het gezicht ovaal is en niet langer rond.
 
ronde gezichtsvorm Kapsel 4:
      Dit is een lang kapsel met een pony die hoekig geknipt is en laagjes rond het gezicht met een basissnit op gelijke lengte. De gehoekte scheiding uit het midden trekt de aandacht naar boven, terwijl het haar dat aan de zijkanten dicht tegen de hoofdhuid ligt en de lengte helpen om het gezicht meer ovaal te maken. Alhoewel de pony hoekig geknipt is, heeft hij ook textuur om te zorgen voor een zachtere look en om te maken dat het gezicht niet hoekig lijkt. Dit kapsel zou uitstekend passen bij iemand met andere gelaatstrekken (zoals een vooruitstekende neus, ogen die wijd uiteen staan of dicht bij elkaar staan, enzÖ) die een kapsel nodig hebben dat voor afleiding zorgt.
 
Volgende pagina
 
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer        Contact
Gratis kapsels tester