Zomerkapsels lente/zomer 06

Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks Kapsels

  • wild kapsel
  • strandblonde haarkleur
  • bob met laagjes
  • veranderlijk kapsel
  • nonchalant kapsel
  • herensnit
  • Foto van kort mannenkapsel

 
Heerlijk draagbaar, commercieel en elke dag bruikbaar: zo kunt u de kapseltrends voor het zomerseizoen definiëren: stuk voor stuk gelaagde snitten vol beweging, structuur en volume. Looks die flexibel zijn in styling en veel mogelijkheden bieden om er steeds weer anders uit te zien. Kapsels die naar de kapper doen verlangen.
 
Lichtheid is het kernwoord van de nieuwe kopjes. Dit wordt bekomen via vele lengteverschillen in de snit – nu eens van kort naar lang, dan weer van lang naar kort. Belangrijk is dat de bovenkant en pony vol blijven. Steeds weer merkbaar zijn de mode-invloeden uit de jaren 70. Vertaald naar 2006 heet dat: flatterende vormen waarin duidelijke lijnen en zacht gestructureerde delen elkaar aanvullen. Nieuw is de samensmelting van techniek en vrije stijl in haarsnit en kleur.
 
Wat de snit betreft, is het nog steeds de slicetechniek die zorgt voor vloeiende overgangen in lengte. Maar de tijd van het puur slicen met de vrije hand is voorbij! De technisch precieze opbouw is het begin en het einde van een snit. Holronde lijnen en keurige laagjes zijn de basis van waaruit zeer gericht slicen zorgt voor individuele proporties. Tot slot is het de verpersoonlijking die de trend voor elke afzonderlijke klant draagbaar maakt!
 
Hetzelfde geldt voor de haarkleur. Gedaan met de posterkleuren. Bij de nieuwe mode gaat het om subtiele effecten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de paintingtechniek die tegenwoordig hot is en waarbij de kleur in het haar “geschilderd” wordt. Individuele kleurmethodes die prachtig vloeiende resultaten creëren en die beweeglijke snitten perfect aanvullen, worden belangrijk. Dit alles voor natuurlijk uitziend haar dat veel stylingmogelijkheden biedt. Laagjes? Laat maar komen.
 
Copyright: Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks