Kapsels herfst en winter 06/07

Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks Kapsels

De nieuwe kapsellooks zijn perfect gestyled. Erg chic!
 
Een nieuw zelfbewustzijn vormt zich in de kapselmode: het nieuwe chic moet perfect zijn. En dat moet men ook kunnen zien! Luxueus gestylde kapsels met glanzende kleureffecten zijn de trend voor het herfst- en winterseizoen.
 
  • androgyne kapsel
  • kort modekapsel
  • lang haar voor de winter
  • elegant lang haar
  • trendy mannenkapsel
  • lang haar herenkapsel
  • modern kapsel met bakkebaarden

 
Alles draait om stijl en styling; om een verbluffend aantal verschillende optieken. We zien afwisseling op het hoogste niveau. Barokke rijkdom, moderne glamrock en een androgyne esthetiek zijn beslissende trefwoorden voor de nieuwe damestrends. Het is wel duidelijk dat hier de professionele afwerkingstechnieken van de kapper vereist zijn.
 
Modieuze inspiratie vinden we bij de filmdiva, fotomodellen en popsterren uit de jaren 60 en 70. Looks van Audrey Hepburn, Twiggy, de meisjes van ABBA en Farah Fawcett worden zonder compromis naar de tijdsgeest van het jaar 2006 vertaald. En ze zien er buitengewoon goed uit. Het gaat om kapsels die iets betekenen. In elke situatie. Voor elke gelegenheid. Vandaag, morgen en overmorgen. Passend trendy voor de dagdagelijkse job, bijzonder elegant voor een avondje uit in de lounge of op de scène.
 
Voorbij zijn de tijden van punkkapsels en woeste haardossen. Alles moet elegant, rockend en onconventioneel zijn. Bij de mannen vieren we de comeback van het beatlehaar. Het kapsel, dat zo onafscheidelijk met de Beatles verbonden is, beleeft zelfs een dubbele revival: de hedendaagse man draagt het in een moderne variant met kort of met lang haar. De sterke structuur maakt de snit flexibeler en biedt veel stylingmogelijkheden. De contouren zijn niet meer zo precies en hard geknipt, maar zachter en met meer franjes.
 
Schreeuwerige kleuren zijn niet meer aan de orde. Wat kleur betreft, neemt men afstand van alles wat fel en scherp is. Modieuze accenten zijn eerder natuurlijk en verfijnd. Donkere en gedempte bruintinten zoals ebbenhout en nougat domineren. Bij de lichtere kleuren geven koper en rozenhoutnuances de toon aan. De haarkleuren van het seizoen accentueren de vorm en dompelen de kapsels in een edele glans en een herfstschittering.
 
Copyright: Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks