Krullend haar laten groeien (2)

Krullend kapsel
 
Vorige pagina
 
Fase drie:
 
Fase drie is nóg meer van hetzelfde, met een lichte verandering in de manier van scheiden en zo krijg je wat méér verandering terwijl de overgang verder gaat. De zwaartelijn komt lager te liggen, want het haar wordt langer en de hoek van de laagjes bij de lagere uiteinden wordt oppervlakkiger.
 
In dit stadium kan je het haar stylen tot een maximum aan krul door een haardroger met diffuser te gebruiken en de scrunchtechniek of je kan de krul tot een minimum beperken door een grote borstel met wijde tanden te gebruiken, waarbij je de krullen in golven trekt bij het drogen. Welke methode je toepast is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur. De tijd tussen stap twee en stap drie bedraagt drie tot vijf maanden, afhankelijk van het groeitempo van je haar.
 
Fase vier:
 
In deze fase krijgen we schouderlang haar, waarbij de haarpunten lichtjes gelaagd worden om ze te verzachten en ongewenste massa te elimineren. (Op die manier voorkom je het gevreesde “piramidehoofd” dat zo vaak voorkomt bij lange krullende kapsels.) Je kan het haar uitdunnen zoals nodig om verder volume te reduceren, zowel als de krullen makkelijker afgetekend laten.
 
Kapsel voor krullend haar
 
Stylen is een kwestie van föhnen met een diffuser, scrunchen en vingerdrogen zoals gewenst. Dit is de laatste tussenstap in het veranderingsproces en je kan deze fase laten duren zolang als gewenst om het haar te laten groeien tot de bedoelde lengte. Zoals op deze foto zou stap vier moeten kunnen bereikt worden in nog eens zes tot acht maanden na stap drie.
 
Eindkapsel:
 
Ons einddoel is schouderlang krullend haar met gelijke lengtes en lichte laagjes of misschien uitgedunde laagjes om het volume opzij tot een minimum te beperken. Je kan het haar het best stylen met een föhn met diffuser en de vingertechniek tot de krullen liggen zoals gewenst. Het eindkapsel kan makkelijk opgefrist worden met een lichte leave-in conditioner in sprayvorm indien de krullen wat gaan kroezen of onhandelbaar worden in de loop van de dag.
 
Kapsel voor krullend haar
 
Afhankelijk van de lengte die je aan het eind van de overgang wenst te bereiken, zou je een eindkapsel moeten kunnen hebben na drie tot vijf maanden na stap vier.
 
Wat planning en voorbereiding zijn steeds goed. En in ons voorbeeld heb je zo’n 21 à 24 maanden nodig om van superkort naar schouderlang te gaan. Dit lijkt misschien lang wachten, maar door die overgang in te delen in fases doe je de tijd korter lijken, want je hebt steeds “nieuwe kapsels” om naar uit te kijken.
 
Verder is er nog een situatie waarbij je deze techniek kunt toepassen: de overgang van gekleurd/gebleekt haar naar natuurlijke haarkleuring. Aangezien de meeste gevallen van langdurig kleuren leiden tot haar dat te veel gestresseerd is en beschadigd, heeft het haar soms “een frisse start” nodig. Als je eens de tijd neemt om te gaan zitten en de gewenste veranderingen vooraf plant, zal het vooruitzicht van het knippen van beschadigd en gekleurd haar minder als een bedreiging overkomen.
 
Gebruik gewoon tijdelijke of half permanente haarkleuring om de uitgroei te bedekken zoals nodig, tot je genoeg uitgroei hebt om te starten met een kort beginkapsel. Van daaruit kan je je fases kiezen en plannen welke looks je wil tot je je einddoel bereikt hebt. Indien je alles zorgvuldig plant en goed uitvoert, kan je opnieuw een kop vol natuurlijk gekleurd en gezond haar hebben.
 
©Kapsels.net