The New Classics

Klassieke dameskapsels
 
Essanelle geeft een nieuwe interpretatie aan de mooiste klassiekers.
 
Essanelle laat de mooiste kapseltrends uit de voorbije decennia de revue passeren. De kapsels zijn geïnspireerd op het levensgevoel van dat moment en zien er vrouwelijk, ongecompliceerd en ondeugend uit; ze slaan een geslaagde brug tussen jeans en een glamoureuze outfit.
 
Vrouwelijke trendsetters maken de wapperende golven uit de jaren 50 mooi met kleurige highlights en accenten, ze geven aan de stijlvolle bob uit de jaren 60 een fris imago met opvallende lokken of geven een nieuwe vorm van gemak aan het hanenkamkapsel uit de jaren 80 via zachte franjes.
 
Hulpmiddeltjes zoals krultang, toupeerkam en modelleergel helpen luchtige opsteekkapsels aan gladde onderdeeltjes, verspeelde krulletjes en een “Magic Twist”.
 
Anna: krullend pagekopje
 
Krullend pagekopje De nieuwe interpretatie van het bobkapsel: pagekopje op kinlengte met superlichte laagjes, korter rondom het voorhoofd en in de nek in rechte lijn geknipt.
 
Natuurlijke krullen of permanent worden met veel schuim in vorm gekneed, met de krultang bewerkt en vervolgens met modelleercrème gedefinieerd. Veel dunne lokken in licht- en beigeblond geven aan de middenblonde natuurtonen een nieuwe uitstraling.
 
Brigitte: modern pagekopje
 
Modern pagekopje Smal gehouden zijkanten met een zwakke dégradé bij het bovenhoofd maken van dit moderne pagekopje een echte “eyecatcher”. De pony werd met een ronde borstel naar achter geföhnd en de zijkanten met haarwax smal gehouden.
 
Op de kuif werd royaal haarlak verstoven, om die in vorm te houden. Saharablond met toon op toon lichte tinten bij de haarpunten geven nog meer levendigheid aan dit trendy kapsel.
 
Carmen: glamoureuze golven
 
Zacht golvend haar De grote filmdiva uit de jaren 50 hielden van zachte golven, die hun gezicht vleiden en ultravrouwelijk werkten. De moderne diva draagt het haar lichtjes in laagjes geknipt met een wat korter voorhoofdsdeel, dat toch nog op wanglengte is.
 
Papillotten zorgen voor golven en krullen, die slechts een klein beetje doorgeborsteld worden en dan met glansspray gefixeerd worden.
 
Diana: hanenkam
 
Hanenkam kapsel voor vrouwen De punkers hebben de hanenkam in de jaren 80 met trots gedragen en zijn daarmee niet steeds op succes en begrip gestoten. Tegenwoordig zijn de meeste punkers wat braver geworden, maar toch beleeft de brutale look een geslaagde comeback.
 
Daarvoor worden de haren over heel het hoofd gelijkmatig tot op een goeie 8 cm geknipt. Rondom de oren is het haar lichtjes uitgerafeld. In de nek blijft het vol en wordt het niet geknipt.
 
Het middelste deel wordt met gel hoog gestyled en met haarlak gefixeerd. Een kleuring in donkerbruin met mahonietint zorgt voor accent.
 
 
Eva en Franzi: blonds have more fun
 
Kapsels met trendy krulletjes Steeds méér sterren en beroemdheden maken de overstap van koele blondine naar pittige brunette. Toch valt een natuurlijk mooi blond nog altijd erg in de smaak zowel bij mannen als bij vrouwen.
 
Het gaat dan niet om een “Sleek look”, maar om een levendig kapsel, gekruld, gegolfd of gedeeltelijk steil gemaakt. De nieuwe trendy look is zelfs eenvoudig thuis te stylen.
 
Links: Haren in krulletjes kneden en vervolgens enkele delen met föhn en dikke borstel glad trekken.
 
Rechts: Haren op papillotten draaien en laten drogen. Pony met een dikke ronde borstel glad föhnen.
 
Foto's: Essanelle