Haarkleuren vergelijken (2)

Beroemdheden met rood haar
Fotoís: PR Photos
Vorige pagina
 
Rood
 
Of het nu gaat om vlammend rood of enkel om een subtiel beetje warmte, het is steeds de pheomelanine die de tint creŽert. Rood haar kan in lichtheid variŽren van niveau 2 of 3 tot niveau 9 of 10. Bij rood haar horen de tinten roodbruin, gember enzÖ. Het kan gaan om rijkere kleuren die op rood gebaseerd zijn of om kleuren met oranje basis.
 
Met rood haar kan je er geen doekjes omwinden. Roodharigen zorgen voor vuurwerk waar ze ook komen. Goed gekapt rood haar is volgens mijn nederige mening mogelijk de meest aanlokkelijke haarkleur en vaak ziet het eruit alsof het haar in brand kan vliegen wanneer je het aanraakt. Rood bestaat in heel wat tinten, kijk maar naar Susan Sarandon, Laura Prepon en Amy Yasbeck.
 
Grijs
 
Grijs haar wordt veroorzaakt door de afwezigheid van pigment, zoals hierboven reeds gezegd, maar de grijze tinten zijn meestal gebouwd op ťťn van de andere kleurcategorieŽn. Bij grijs haar spreken we eerder over percentages dan over niveaus. Wanneer het haar 100 % grijs is, dan is het zowaar doorschijnend wit. Bij 50 % grijs spreken we vaak over staalgrijs en 75-80 % grijs wordt gewoonlijk zilvergrijs genoemd.
 
Beroemdheden met grijs haar
Fotoís: PR Photos
Prachtig grijs is niets om te verbergen, en als je je grijze haar goed verzorgt, dan is er geen reden waarom het niet die gekroonde glorie kan zijn die het altijd al was. Kijk maar naar Bill Clinton en Sidney Pollack, beiden grijs maar met verschillende percentages. Beiden verpletterend. En zilveren bioscooplegende Helen Mirren is niet alleen op een elegante manier een jaartje ouder aan het worden, ze toont eveneens dat een kapsel er nog steeds staat, zelfs al verbleekt je haarkleur.
 
Combinaties
 
Zoals hierboven reeds gezegd, zijn er kleuren die een combinatie vormen van categorieŽn. Aardbeienblond is zowel blond als rood en roodbruin zowel rood als bruin.
 
Celebrity kapsels
Fotoís: PR Photos
Is de bevallige Evan Rachel Wood nu blondharig of roodharig? Stof tot discussie. Ik zou het aardbeienblond noemen en haar haar is een typevoorbeeld van een combinatie van blond en rood.
 
Jill Clayburg en Natasha Kaplinski zijn leden van een andere combinatiegroep. Deze dames vormen misschien een probleem voor diegenen die hun haarkleur proberen in te delen want het is moeilijk om te bepalen of ze nu donker, donkerblond zijn of echt licht, lichtbruin. Maar wat maakt dit uit? Als je haar er maar goed uitziet.
 
De bevallige jonge Amber Tamblyn is verbluffend mooi met haar warme bruine krullen. Haar roodbruine lokken zijn een duidelijk voorbeeld van het raakpunt tussen rood en bruin.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverven en ons kleurpalet