Voordelen en gevolgen van dreadlocks (2)

Dreadlocks afknippen
 
Vorige pagina
 
Aanbevolen wordt om essentiële oliën met wat water te vermengen en dit in een spray te doen. Zo kan je je haar steeds fris houden. Langere dreadlocks kunnen snel gaan ruiken omdat het wel zes uur kan duren tot ze droog zijn na het wassen en daardoor kan er zich een schimmelachtige geur beginnen te vormen en dit is walgelijk. Maar frequent wassen is ook niet goed. Je moet dus echt wel een soort onderhoudsplan hebben om je haar fris te houden.
 
Omdat je je haar niet om de drie dagen wast – zoals aanbevolen is voor mensen met dik of krullend haar – kan vuil zich makkelijk opstapelen in je dreads. Pluisjes, vacht, omgevingsvuil zoals rook, voedseldeeltjes, roos, pollen enz… Alles kan vast komen te zitten in je dreadlocks en uiteindelijk kan je hoofdhuid beginnen te jeuken.
 
Het laatste afdoende argument tegen dreadlocks is dat ze niet kunnen – ik herhaal niet kunnen – ongedaan gemaakt worden. Eens je gekozen hebt voor dreadlocks, zit je eraan vast, er is geen weg terug. Je kan ze niet uitkammen of uitborstelen; je kan er geen olie in aanbrengen zoals bij extensions en ze dan uit manoeuvreren, want ze zijn permanent.
 
Ze zijn er voor lange tijd en de enige manier om ze te verwijderen is ofwel kiezen voor een super korte haarsnit ofwel je hoofd kaal laten scheren. Van de éne krachtige look naar de andere gaan kan je wat emotionele stress bezorgen en je moet vooraf nadenken hoe je je voelt bij de mogelijkheid om kaal te worden wanneer je beslist dat je je dreads moe bent.
 
Nu ben je waarschijnlijk super goed geïnformeerd over de voordelen en nadelen van dreadlocks en kan je een beter onderbouwde keuze maken. Wil je dreadlocks, maar aarzel je nog, dan zijn er manieren om die te faken via een kapper en wat haarwax.
 
Waag je de sprong, begin dan met het mixen van enkele essentiële oliën met water om lekker te blijven ruiken en spreek zelfs met je kapper over droogshampoo en hoe dit een effect kan hebben op je dreadlocks, want iedereens haar is anders.
 
Wees niet bang voor verandering, maar hou in gedachten dat deze verandering kan uitdraaien op nóg een drastische verandering die je misschien niet noodzakelijk wil. Kijk dus steeds verder dan je neus lang is. Hoeveel risico durf jij te nemen? Veel succes en denk eraan: beleef plezier aan je haar! Je leeft maar één keer, dus zie er ondertussen maar prachtig uit!
 
©Kapsels.net