pixel
 U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haar Verven  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Oplichten en highlights (2)

Vorige pagina
 
We lijken overal grijs te worden. Een kleurtje helpt ons gedurende deze "reis". Als jij je in de gelukkige positie bevindt dat je zilveren haren hebt die vermengd zijn met je bruine haar, geloof het of niet, maar dan beschik jij al over de voor jou meest aantrekkelijkste kleur, tenminste, wanneer je haar niet ultrafijn is en moeilijk om mee te werken. In dat geval doe je er goed aan het haar te kleuren. Nog een mogelijkheid voor het bedekken van grijs haar en het hebben van gouden highlights zonder alle verdere kosten is het kopen van een goudbruine haarkleur en hiermee het gehele haar te behandelen. Het grijs zal de gouden kleur aannemen, waardoor je automatisch beschikt over highlights zonder de kosten van een ingrijpende behandeling en je natuurlijke kleur zal ongeveer twee niveaus hoger uitpakken met toevoeging van een beetje rode glans. Het geheim zit hem niet in het er jonger uitzien, maar er aantrekkelijk en goed verzorgd voor je leeftijd uit te zien. Vraag je kapper of er nog meer manieren zijn om je grijze haren te bedekken en stel bijvoorbeeld voor wat ik zojuist gedaan heb.
 
Blond op blond geeft blond. Waarom laten we dan foliepakketjes maken als het haar al helemaal blond is? Op dat moment heb je alleen nog maar een mooie afwerking nodig. Als je werkelijk een contrast wilt, dan ben je nu een geschikte kandidaat voor lowlights, ofwel donkerdere nuances. Bedenk goed, het aanbrengen van highlights en lowlights is gedetailleerd werk en moet overgelaten worden aan een professional. En dit werk kan heel wat saaie uurtjes duren. Het zal je uiteindelijk een heleboel geld besparen, want de professionals hebben al heel wat schade moeten herstellen van verkeerd en eigenhandig aangebrachte highlights en lowlights.
 
Heb je nog nooit gehoord van de term "minder is meer"? Dit is vooral van toepassing wanneer het gaat om het kleuren van haar. Subtiliteit is veel aantrekkelijker dan een hoofd vol haar dat schreeuwt: "Ik ben blond!" De magie zit in het mysterie, niet in de overduidelijkheid. Wees een wonder. Laat hun fantasie zich buigen over het charisma van je lokken. Wees een raadsel. Met de juiste houding, de juiste kleur en het juiste kapsel kan jouw haar iedereen om je heen beïnvloeden. Je hoeft dan niet te schreeuwen: "Ik ben blond!" Iedereen zal gecharmeerd zijn wanneer jij de ruimte binnentreedt.
 
Er zijn tegenwoordig vele soorten bleekmiddelen beschikbaar die gebruikt kunnen worden bij de highlights. Het poeder bleekmiddel bestaat nog steeds, maar is tegenwoordig verrijkt met speciale ingrediënten ter voorkoming van uitdroging en schilferen. Ook is er een bleekmiddel op oliebasis, crème bleekmiddelen of combinaties van de verschillende soorten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de op oliebasis en crèmebasis gemaakte bleekmiddelen voor het maken van highlights omdat ik steeds op zoek ben naar manieren om het haar in goede conditie te houden. Ze zijn milder voor het haar in vergelijking met de poeder bleekmiddelen. Lang geleden bestonden uitsluitend zeer krachtige en scherpe bleekmiddelen die, wanneer men niet voorzichtig was, het haar er als stro lieten uitzien. We beschikten nog niet over de diep doordringende en vochtinbrengende conditioners zoals tegenwoordig, er waren alleen crème spoelingen en oliebehandelingen. Iedereen wilde platinablond zijn en het haar van velen van ons moest dubbele processen doorstaan om het gewenste niveau te bereiken. Ons hoofd kon branden alsof we als bezetenen ons haar aan het föhnen waren. Tegen de tijd dat ons haar het juiste bleke geel had bereikt, moesten we het proces weer omkeren en een toner toevoegen om de gewenste kleur te bereiken.
 
et dubbele proces was in het begin een behandeling die in één keer uitgevoerd werd en een nachtmerrie om te ondergaan. Het leuke van zo´n lichte kleur was dat ik elke blonde tint kon kiezen die ik wilde en het eens per maand moest laten bijwerken.
 
Het zou ondenkbaar zijn dat iemand mijn donkere uitgroei zou kunnen zien ondanks het feit dat ik niet geheimzinnig deed over het feit dat ik mijn haar bleekte (Ja, mijn haar schreeuwde: "Ik ben blond!"). Tegenwoordig is het haast mode om de uitgroei van een paar maanden te zien, waarbij je ongeveer 5 cm van het natuurlijke haar ziet (denk aan Johnny uit de serie Flodder). De stylisten kunnen hier echter de charmes niet van ontdekken.
 
Er zijn vele wegen te bewandelen wanneer je serieus bent over het nemen van highlights in je haar. Stel je open op voor wat jou het best zal staan en het meest zal passen bij je levensstijl en persoonlijkheid. Je kunt direct blond zijn als je wilt, maar tegelijk de persoonlijkheid hebben van een chique roodharige. Er is niets mooier dan prachtig rood haar. Kleur en kapsel zijn alles. Geef het niet op of laat je niet ontmoedigen, jouw unieke kleur die helemaal voor jou is ontworpen ligt ergens op je te wachten.
 
©Kapsels.net
 
Meer over het kleuren van haar

 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact