Eigentijds Kort Kapsel

Kort kapsel makeover
 
Hairstylist John Beerens laat zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van hairfashion. Nieuwe technieken, bijzondere haarproducten en warme kleurtinten geven letterlijk een nieuw gezicht aan de modellen.
 
In deze metamorfose laat Wendy zich een eigentijdse haarcoupe aanmeten.
 
‘Knippen is meer dan alleen de schaar in het haar zetten. Een nieuw kapsel moet passen bij gezicht en persoonlijkheid. Daarom is het heel belangrijk om eerst goed naar de gezichtsvorm te kijken. Het is de kunst om de mooiste punten in het gezicht te accentueren. Wendy’s gezicht heeft een hele mooie ovale vorm, maar een lichte huidskleur. Daar pas ik de coupe op aan.
 
Voor de haarkleur kies ik een warme bruintint met subtiele lichtere tinten high lights. Om een massief effect te voorkomen, kies ik voor twee kleuren. Daardoor ontstaat er een speels effect en geeft het haar meer diepte. Bijzonder aan onze verf is dat alle kleuren, van diep zwart tot lichtblond, geen ammonia bevatten. Hierdoor heeft het haar heel wat minder te lijden dan bij het gebruik van gewone verf.’
 
Was nog niet zo lang geleden uitdunnen en later snijden met het mes een trend, tegenwoordig wordt het haar ‘ge-vernd’. ‘Met de speciale ‘vern scissors’ creëer ik een mooi en zacht verloop in het haar. Met andere woorden: met deze nieuwe techniek valt het haar soepel en luchtig. Bijkomend voordeel voor Wendy is dat zij haar coupe straks gemakkelijk zelf in model kan brengen zegt John Beerens.
 
Kort kapsel voor en na
 
De nieuwe coupe van Wendy is gefinisht met de nieuwe haarverzorgingsproducten van Farouk Systems USA, de nummer één aanbieder van haarcosmetica voor de professionele kapper. De producten van Farouk Systems zijn ammoniavrij en bevatten natuurlijke zijde voor een gezond en zijdezacht eindresultaat. De gebruikte casting putty brengt stevigheid in het haar van Wendy. Deze styling wax wordt niet hard en geeft het haar geen vette look.
 
Een nieuwe haarstijl komt pas echt tot haar recht met de juiste make up. De kleuren zijn uitgekozen en aangebracht door visagist Veronique Severijns. Om haar gezicht een pittige uitstraling te geven worden de amandelvormige ogen van Wendy met een zwart kohlpotlood omlijnd. Haar krachtige oogopslag wordt nog eens extra geaccentueerd door haar lippen diep rood te kleuren.
 
Kapsel: John Beerens
Fotografie: Paul Bekkers
Bron: Your Lifestyle