Aukje van Ginneken

Aukje van Ginneken voor en na haar makeover
 
In elk nummer van Exclusief in Brabant laat haar- stylist John Beerens zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van hairfashion. Nieuwe technieken, bijzondere haarproducten en warme kleurtinten geven letterlijk een nieuw gezicht aan de modellen.
 
In het voorjaar van 2006 laat actrice Aukje van Ginneken zich een nieuwe look aanmeten. Wordt krulhaar volgens veel trendwatchers dť trend voor de zomer van 2006, Aukje ruilde haar weelderige bos krullen voor de gelegenheid in voor steil haar. Ook met sluike lokken valt het haar van Aukje speels en nonchalant naast haar gezicht.
 
Als gast voor de opening van de gerestylde haarstudio van John Beerens in Tilburg wil Aukje er op haar best uitzien. Voor de feestelijke gelegenheid wil ze haar krullen graag inruilen voor mooie sluike lokken in een warme kleur.
 
Gelukkig kunnen krullen tegenwoordig eenvoudig recht worden gemaakt, zowel tijdelijk als blijvend. Op advies van John kiest ze voor warme rode, bruine en honingblonde kleuren die hij subtiel in high lights aanbrengt.
 
Aukje van Ginneken metamorfose
 
"Door de verschillende kleuren aan te brengen creŽer ik meer diepte in het haar van Aukje", zegt John. "Het zorgt voor een speels effect. Juist bij krulhaar is de manier waarop je de haarkleuring aanbrengt heel belangrijk. Gebruik je te grove stroken, dan kan de kleur vlekkerig uitkomen bij krullend haar."
 
Uiteraard gebruikt John een ammoniavrij kleurproduct. Die zijn veel minder schadelijk voor het haar. "Mensen met krullen hebben vaak last van droog en pluizig haar. Wees dus voorzichtig met intensief kleuren. Ook vraagt een krullende haarstructuur om een speciale kniptechniek. Bij knippen van het haar van Aukje hou ik er rekening mee dat het goed zit wanneer ze het krullend draagt, maar ook als ze haar kapsel, zoals nu, steil wil dragen."
 
"Daarnaast is het belangrijk dat het haar niet recht wordt afgeknipt, maar uitlopend in een punt. Op die manier valt het haar altijd soepel en nonchalant. Bij Aukje knip ik de voorkant sterk in lagen, zodat het haar subtiel langs haar gezicht valt."
 
Na het kleuren en knippen, moet het haar eerst volledig droog zijn om het met een stijltang te kunnen bewerken.
 
Exclusief in Brabant - Voorjaar 2006
 
Voor het straightenen gebruikt John de Chi Iron. Deze stijltang is regelbaar in warmte en kan worden gebruikt zonder het haar te verkleuren of uit te drogen. Desondanks is het aan te raden om het haar tijdens het gebruik van een stijltang goed te verzorgen. John gebruikt het verzorgingsproduct Repair & Shine van Farouk Systems USA, pure zijde voor meer glans en een zachte uitstraling.
 
De eerste verdieping van de gloednieuwe haarstudio van John Beerens is gedeeltelijk ingericht als visagiestudio van Pupa. Dit Italiaanse cosmeticahuis heeft een breed assortiment innovatieve producten, cosmetica en geuren.
 
Tekst: Saskia Hinssen
Fotografie: Paul Bekkers
Kapsel: John Beerens
Bron: Exclusief in Brabant