Haarmode lente/zomer 09

Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks

  • kort zomers kapsel
  • gebogen kapsel
  • ronde bobsnit
  • lange haarsnit

 
De nieuwe looks voor de zomer tonen creatieve veelzijdigheid en brengen nieuwe normen voor haarmode.
 
Zoals geen enkel ander seizoen doet de zomer ons steeds verlangen naar verandering en iets nieuws. Een nieuw verlangen ontwaakt versneld door de eerste zonnestralen en gezellige warmte: we willen verandering en zelfs avontuur. Het is het perfecte tijdstip om te zorgen voor verandering.
 
De visies van de haartrends voor de lente en zomer van het Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks (ZV), de associatie van de Duitse kappers, zijn een ideale basis hiervoor. De nieuwe creaties demonstreren de enorme talenten van hun ontwerpers en hebben het potentieel om de klassiekers van de toekomst te worden.
 
  • casual herenstijl
  • kort herenkapsel
  • kapsel met korte neck

 
Of het nu enkel zachte wijzigingen zijn of zelfs expressieve statements die uitnodigen tot een totaal heruitvinden van uzelf: alles is mogelijk. Van zachte, wapperende texturen die natuurlijke gezondheid uitstralen tot weelderige retrolooks die de glamour van vervlogen tijden oproepen tot extreem grafische looks die futuristisch zijn in hun kracht: de zomer stelt zichzelf voor met een hoorn des overvloeds aan stylingvarianten. De kapsels voor dames worden gedomineerd door vrouwelijk big hair en de pixie snit is terug, ons verblindend met zijn onconventionele en opwindende charme.
 
Bij de heren zijn er verrassende accenten: looks die bedreven breuken met de traditie belichamen door een artistiek spel met contrasten. Nerdkapsel, Elvis kuif of misschien haar dat hoog overeind staat? Het doet er niet toe zolang er maar een casual en authentieke aantrekkingskracht is. Een must voor deze zomer: highlights die bij momenten subtiel zijn en nu en dan krachtig weerspiegelen terwijl ze de glans van de basiskleur doen uitkomen; dit alles met vormen die luchtig en levendig zijn. Voor haar dat eruitziet alsof het door de zon gekust en door een lichte oceaanbries gestreeld werd.
 
Fotograaf: Michael Petersohn, Berlijn
Copyright: Zentralverband des Deutschen Friseurhandwerks