"Prism" van Aveda

  • kort krullenkapsel
  • erg korte bob
  • onstuimig herenkapsel
  • lang haar met ongelijke lengtes
  • neopunk haarstijl

 
The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences introduceert een nieuwe collectie: Prism. Antoinette Beenders, vicevoorzitster en algemeen creatief directrice, leidde het artistieke team van Aveda bij het creëren van prachtige kapsels met veelzijdige vormen en verschillende texturen. Prism is een verfijnde collectie die gekenmerkt wordt door rijke kleur en een naast elkaar plaatsen van hard en zacht.
 
“De kapselcollectie Prism weerspiegelt een fascinatie met contrast en de intensiteit en diepte van kleur die men aantreft in prisma’s. We hebben krachtige kleuren genomen en die naadloos vermengd met bedrieglijk ingewikkelde snitten en stylingtechnieken,” zegt Antoinette Beenders. “Snitten nemen geometrische vormen aan met elegante kleurdraaien voor punkerige, maar verfijnde looks.”
 
Steile en krullende kapsels worden geaccentueerd met paarse tinten en veel volume. Gegradeerde nuances – exclusief gecreëerd met behulp van Aveda Full Spectrum Hair Color – en afgeschuinde haarsnitten reflecteren helder of donker en tonen een gladde of piekerige textuur, afhankelijk van de beweging.
 
Prism behandelt eveneens de onontwarbare link tussen haar en mode. Kurt Kueffner, directeur van de herenafdeling bij Aveda, geeft uitleg: “We hebben gekeken naar plooien en lagen in de garderobe en gespeeld met het concept van gewicht – ik wou dat het haar de stof nastreefde.” Gekrulde lokken ontvouwen zich zoals kreuken en steile strengen suggereren panelen of plooien.
 
Creatief directrice: Antoinette Beenders voor Aveda
Haarkleur: Ian Michael Black
Haarstilisten: Kurt Kueffner, Ricardo Dinis
Make-up: Rudy Miles
Fotografie: Miguel Reveriego
Kledingstiliste: Marie Chaix