Numinos van Haarformer

Numinos – dat is de niet erg bescheiden naam die Haarformer gaf aan de collectie.
 
Numinos – een uitdrukking die komt uit de religieuze wetenschap en psychologie – staat voor het goddelijke, unieke, onvergelijkbare. Het beschrijft het mooie en het complete8.
 
 • tweeslachtige look
 • kort kapsel
 • bob met lange voorste delen
 • gelaagde bob
 • bob met lange zijkanten
 • cool kort kapsel
 • piekerig lang haar
 • haarextensions
 • herenkapsel met korte pony
 • korte herensnit
 • mannenlook met laagjes
 • grijs haar

 
De nieuwe kapsels werden ontwikkeld op basis van de oorspronkelijke schoonheidsleer. Een natuurlijk, duidelijk en kostbaar visueel voorkomen vormt de kern van de nieuwe kapsels. Het nieuwe Numinos kapsel beklemtoont de individuele kenmerken van de drager en doet die zelfs nog meer uitkomen met vernieuwende snit- en kleurtechnieken.
 
Het is belangrijk dat de stylingprestatie van de creaties makkelijk te veranderen is en dat die bestand is tegen het dagdagelijkse. Haarformer is klantgericht en heeft visie binnen zijn domein. Een perfect uitgevoerde snit door bedreven handwerk maakt het stylen poepsimpel. De nieuwe kapsels zijn vol zelfvertrouwen, modieus en extravagant en ze tillen de mannelijke en vrouwelijke klanten naar de sferen van het ongewone.
 
De trends in detail:
 
Kleur
 
Kleur toont een breed spectrum. Koel blond vermengt zich met warm koper en verandert in een individueel kleurenspel op het hoofd van de klant. Het haar wordt lichtjes gekleurd of verbeterd in zijn natuurlijke toon. Een verfijnde kleurenmengeling kan ook reiken van iriserend lilablond tot metaalkleurig roodpaars. Een metaalachtige, subtiele glans is een must. Doodgewoon grijs haar gaat over in nobel grafiet en wordt heerlijk sexy. Grote kleurverschillen behoren tot het verleden. Eigenlijk zijn de kleuren nu verfijnd en gecamoufleerd.
 
Snit
 
Asymmetrische snitten voor mannen en vrouwen zijn even trendy en vertonen precieze en zuivere lijnen. Het silhouet blijft smal, de look vaak tweeslachtig. De klassieke bob voor vrouwen maakt indruk met een holle lijn tot op de schouder en veel volume achteraan het hoofd. De bob wordt kort gehouden en is licht gelaagd met herkenbare contouren.
 
Bij de mannen komt de opwinding van het korte voorhoofd en de lange nekdelen, alsook van individuele accenten bij het bovenste haar. Een goede, professionele snit stelt de klant in staat om te spelen met veel stylingmogelijkheden. Dat brengt afwisseling in de dagelijkse outfit en biedt ook een oplossing voor een “bad hairday”.
 
Styling
 
Als antwoord op de constante vraag naar lang haar worden méér en méér extensions gebruikt. Individuele, gekleurde lokken worden gebruikt als blikvanger en verbreken een contour of volume. Lokken gemaakt van echt haar worden in het eigen haar verwerkt en bieden heel wat variatie. De kapsels overtuigen door steile segmenten, afgewisseld met delen vol beweging. De stijltang blijft een erg belangrijk hulpmiddel voor kappers.
 
Kapsels: Haarformer Mode-Team
Foto’s: Eva Zocher