Aqua schoonheidstips

Een nieuwe prikkel voor uw haar

Fris kort kapsel voor de lente
 
Franziska van Almsick en Sascha Breuer geven u hun professionele tips voor een glanzende start van het nieuwe lente-/zomerseizoen.
 
Het zal niet meer lang duren vooraleer we kunnen genieten van de warme zonnestralen. En net zoals de natuur in de lente begint te bloeien, zou het haar ook moeten beginnen glanzen in een nieuwe gloed. Sterrenkapper en wellaflex stylingexpert Sascha Breuer weet wat telt voor de verzorging en styling van uw haar in de lente en zomer. Samen met wellaflex woordvoerster Franziska van Almsick geeft hij u exclusieve tips voor glanzend en goed gevoed haar tijdens het warme seizoen.
 
Een nieuwe snit
 
Sascha Breuer: “Ontgiften is een magisch woord voor huid en haar tijdens de lente. De koude en droge lucht van verwarmingstoestellen heeft onze huid, maar eveneens ons haar tijdens de winter enorm gestresseerd. Vooral de haarpunten zijn bijzonder gespannen door de wrijving van het dragen van sjaals en mutsen en vertonen vaak tekenen van beschadiging: ze beginnen te splijten en het haar heeft neiging om te klitten bij de ruwe plekken. Trekt u hieraan bij het kammen of borstelen, dan beschadigt u makkelijk het hele haar en kan dit zelfs gaan afbreken. Om te vermijden dat de haarpunten nog verder splijten en om het haar opnieuw gezond te maken, doet u best die haarpunten verdwijnen tijdens de lente en kiest u best gewoon een nieuwe haarsnit. Met een nieuwe snit is het haar veel makkelijker te stylen: bovendien zijn een nieuwe look en styling ook goed voor uw stemming!”
 
Vocht geven aan het haar
 
Franziska van Almsick: “Ik ben een grote fan van mutsen en hou ervan om mijn outfit tijdens de winter te combineren met verschillende hoofddeksels. Natuurlijk betekent dit voor mijn haar pure stress. Ten laatste wanneer het opnieuw warm wordt tijdens de lente is het echt tijd om mijn haar een boost en de juiste verzorging te geven. Vooral vocht is erg belangrijk om mijn haar een leuke glans te geven en om het beter te kunnen stylen. Ik heb niet veel geduld voor lange behandelingen en in mijn bad moet alles snel gaan. Daarom gebruik ik meestal enkel een vochtinbrengende conditioner en masseer ik nu en dan eens de haarpunten met een leave-in conditioner. Dit doet het haar niet doorwegen en het haar ziet er mooi gevoed en gezond uit op die manier.”
 
Stylen met verzorging en bescherming
 
Sascha Breuer: “De eerste vereiste voor elke styling is perfect gevoed haar dat heel wat vocht bezit. Enkel met een evenwichtige hoeveelheid vocht kan het haar glad en glanzend zijn en kan het zonder problemen gestyled worden. Haarverzorging en –bescherming hoeven echter niet ingewikkeld te zijn en kunnen makkelijk gebeuren tijdens het stylen. Daarvoor adviseer ik de Hydro Style lijn van wellaflex. De formule met een hydro-actieve eigenschap in haarlak, mousse en föhnspray zorgt voor intens vocht dat zich rond elk haartje wikkelt zoals een beschermend laagje. Dit versterkt de weerstand van het haar en beschermt het tegen schadelijke effecten van het milieu. Het haar zal beschermd blijven tot de volgende wasbeurt en behoudt al zijn gezonde glans.”
 
Franziska van Almsick: “Ik vind verzorging en styling in één stap zo praktisch. Daarom zweer ik bij de Hydro Style producten van wellaflex. Ze werken geweldig voor het stylen en mijn haar krijgt heel wat vocht. Ik hou vooral van het gevoel dat mijn haar achteraf heeft en van het feit dat het zo mooi en natuurlijk valt. Dit past bij mij en geeft me zo’n goed gevoel.”
 
Haarbescherming en huidbescherming tegen de zon
 
Sascha Breuer: “Wanneer het lente is, wordt het opnieuw leuk om tijd door te brengen buitenshuis. Maar u mag de kracht van de vroege zon niet onderschatten. De sterke UV-stralen dringen niet enkel de huid binnen; ze kunnen eveneens het haar beschadigen. Vooral gekleurd of chemisch behandeld haar is erg gevoelig, maar ook natuurlijk haar kan lijden onder sterke blootstelling aan de zon en kan makkelijk gestresseerd en droog worden en zijn glans verliezen. De juiste bescherming is daarom erg belangrijk. U moet niet enkel uw huid beschermen met een goede zonnefactor, u moet ook uw haar beschermen tegen de UV-stralen. De makkelijkste manier hiervoor is om specifieke stylingproducten te gebruiken, zoals de Hydro Style lijn van wellaflex. Die zijn werkzaam tot de volgende wasbeurt en beschermen het haar tegen UV-stralen en vochtverlies en tegelijkertijd geven ze betrouwbare en flexibele steun aan uw styling. Het is belangrijk om de producten gelijkmatig aan te brengen van wortels tot toppen om er zeker van te zijn dat het haar helemaal beschermd is. Wanneer u haarlak gebruikt, houdt u best het product op 20 cm afstand tijdens het spuiten, om alles gelijkmatig te verdelen. Op die manier is het haar goed voorbereid voor een dagje buitenshuis.”
 
Franziska van Almsick: “Wanneer het erg heet wordt tijdens de zomer, sta ik meestal in de schaduw, om toch maar niet té veel zon te vangen. Maar ik gebruik nog steeds een zonnefactor en UV-bescherming voor mijn haar. Zelfs in de schaduw bent u niet 100 % beschermd tegen UV-stralen. Ik heb ook steeds een klein flesje water in sprayvorm bij in mijn tas: dit kan ik op mijn gezicht spuiten voor een snelle verfrissing. Voor mijn haar heb ik altijd de Hydro Style föhnspray bij van wellaflex. Zo kan ik makkelijk mijn kapsel opfrissen en het product beschermt mijn haar eveneens tegen UV-stralen.”
 
De juiste stylingtools
 
Sascha Breuer: “Tijdens de zomer leggen veel vrouwen de föhn aan de kant en laten ze hun haar op natuurlijke wijze drogen. Dat is natuurlijk praktisch, maar vochtig haar is speciaal gevoelig en raakt gestresseerd door wrijving en andere effecten. Om het haar voor te bereiden voor een zomerse dag zonder het toevallig te beschadigen, raad ik aan om het te beschermen met speciale producten en om het met een goede föhn te drogen op milde warmtestand. Een goede föhn moet een sterke luchtstroom, een koudestand en een regelbare temperatuur hebben. Een diffuser hulpstuk maakt het proces zelfs nog zachter. Het eerste wat u moet doen na het wassen, is mousse of föhnlotion over het handdoekdroge haar verdelen, om het te beschermen tegen de warmte van de haardroger en om vochtverlies tegen te gaan. De nieuwe Hydro Style föhnspray van wella is hiervoor ideaal: het product laat zich makkelijk verdelen en helpt om het haar vocht toe te dienen. Bovendien beschermt het tegen omgevingsinvloeden tot aan de volgende wasbeurt. Naast het kiezen van de juiste föhn moet u ook aandacht besteden aan de juiste kam en borstel en moet u erg voorzichtig omspringen met vochtig haar. De beste tools zijn een houten kam of een borstel met natuurlijke haartjes, omdat die de haarstructuur beschermen.”
 
Zout en chloor in het water
 
Franziska van Almsick: “In koud water springen is nog steeds de beste verfrissing op een hete dag. Als atlete zat ik elke dag in het water. Daarom weet ik ook hoe sterk de zouten en het chloor het haar kunnen uitdrogen. Mijn SOS-tip: ik heb aan het zwembad of op het strand steeds een flesje fris water bij. Ik gebruik dit om eerst mijn haar mee te spoelen en daarna verdeel ik gelijkmatig wat Hydro Style föhnspray op mijn haar. Dit geeft veel vocht en beschermt tegen UV-stralen. ’s Avonds gebruik ik een shampoo voor haar dat onder de zon te lijden kreeg om alle overschot aan zout en chloor uit mijn haar te verwijderen en daarna gebruik ik nog een vochtinbrengende conditioner. Op die manier is mijn haar klaar voor de volgende dag.”
 
Bron en foto: Wellaflex