Lange naar achteren gehoekte bob met volume en krullen (2)

Lange bob met volume en krullen
 
Vorige pagina
 
En menig oudere vrouw die gewend is aan het zien van keurig net en gelijkmatig ingerold haar, zoals dit bij een permanent wordt gedaan, zou kunnen denken dat het inrollen niet juist is uitgevoerd.
 
Maar, in tegenstelling tot de precieze symmetrische stijlen uit grootmoeders tijd, is de haarmode vandaag de dag meer geënt op meer natuurlijke en toevallige golfpatronen. Een bijkomend pluspunt van deze methode is dat eventuele zichtbare afdrukken die de rollers in het haar gemaakt hebben zo gemakkelijker verbloemd kunnen worden. Dit zijn van die verraderlijke zichtbare randjes die verklappen waar het haar werd opgedeeld om op de roller gewikkeld te worden.
 
Toen al het haar eenmaal op de rollers was gewikkeld, benevelden we de rollers nog een keer met wat water om ze te bevochtigen en plaatsten het hoofd voor 45 minuten onder een droogkap bij hoge temperatuur. Omdat het haar van het oefenhoofd zo lang en vol is, moesten we de droogtijd uiteindelijke verlengen tot 1 uur, maar verlaagden we de warmteafgifte naar een milde temperatuur. Toen het haar eenmaal droog was, schakelden we de temperatuur over naar koel en lieten het oefenhoofd zo nog 10 minuten onder de droogkap staan.
 
Deze afkoelende stap in het droogproces (of het haar nu gedroogd wordt onder een droogkap of gekruld met behulp van warme waterrollers of een krultang) is heel erg belangrijk. Omdat zowel de warmte als het water in staat is de chemische verbindingen in het haar te verbreken, dien je er voor te zorgen dat het haar niet alleen geheel droog is, maar ook dat het haar volledig afgekoeld is voordat de rollers verwijderd worden.
 
Diegenen onder jullie die al eens met warme waterrollers hebben gewerkt, zal dit zeker bekend in de oren klinken, waarschijnlijk omdat ze per ongeluk de warm waterrollers een keer te vroeg verwijderden en de zojuist gemaakte krullen weer uit het haar zagen zakken.
 
Het afmaken van het kapsel:
 
Toen het haar eenmaal droog en afgekoeld was, verwijderden we de rollers en kamden de krullen eerst uit met onze vingers en vervolgens met een grove kam om de krullen soepel te maken. Na het versoepelen van de krullen, namen we een föhnborstel om de door het stylingproduct samenklevende haren verder van elkaar los te maken en om het kapsel een zachtere uitstraling te geven. Tenslotte namen we een styling borstel om een vloeiende en zacht uitziende finishing touch aan het kapsel te geven.
 
Een kleine toepassing van een antikroes serum (Frizz Ease) maakte het verder nog mogelijk enkele uitspringende lokjes te bedwingen en de gewenste hoeveelheid definitie aan de krullen te geven die we zojuist aan het kapsel hadden toegevoegd. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat het uiteindelijke kapsel uit een hoofd vol met volumineuze golven en krullen met een gezonde glans en heel veel body.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer technieken voor het stylen van haar