U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Stylen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Retro jongensbob kapsel

Vraag: Kan je me vertellen hoe ik het retro ďjongensbob kapselĒ kan creŽren? Zijn de krullen gefabriceerd met schuifspelden? Bedankt!
 
Antwoord: Wel, in een echt retrokapsel was het krullen van het haar ofwel een kwestie van de natuurlijke golving van het haar ofwel werd dit gecreŽerd met de stylingtechnieken uit die periode. De bob waarover je spreekt verwijst naar een kapsel in bob geknipt tot aan het beentje achteraan het hoofd en daaronder gelaagd om in de nek een ďVĒ te vormen.
 
De rest van het haar zou ofwel steil ofwel gekruld en gegolfd kunnen gestyled worden zoals gewenst. Een van de gebruikelijke technieken was het creŽren van speldenkrullen opzij. Het haar werd in platte krullen gedaan en op zijn plaats vastgespeld tot de fixeerlotion zijn werk gedaan had.
 
Een andere stylingtechniek was het maken van vingergolven. Een fixeerlotion werd op het haar gedaan en het haar werd in een reeds gebogen lijnen gedaan met behulp van vingers en kam en dan liet men het drogen en werd het verzacht via het creŽren van een zacht golvend kapsel.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact