Eerste hulp bij haarverlies

Vrouw die zich zorgen maakt over uitgevallen haren
Foto: Aquarius Studio/Shutterstock
Hoeveel haar mag ik verliezen om nog mezelf te blijven?
 
Mensen die lijden aan haarverlies worden ís morgens wakker en kijken op hun hoofdkussen hoeveel haar er uitgevallen is.
 
Mensen die lijden aan haarverlies kijken na elk gebruik hun kammen en borstels na en proberen de haartjes te tellen die zijn blijven steken.
 
Mensen die lijden aan haarverlies zetten hun bril op en kijken na elke wasbeurt hoeveel haartjes er in de douche of gootsteen liggen.
 
Mensen die lijden aan haarverlies worden angstig, zenuwachtig en bang. Hoeveel haar zal ik vandaag verliezen en hoe snel zal ik kaal lijken voor anderen? Ze maken zich zorgen over de indruk die ze zullen maken op hun baas, toekomstige baas, vrienden, collegaís en zelfs vreemden die hen op openbare plaatsen zien.
 
Wat een verschrikkelijke manier om te leven! Wanneer haaruitval voor u een dagelijkse zorg is, doe er dan iets aan! Ga naar uw dokter om er zeker van te zijn dat er geen fysiologische oorzaak is die aangepakt kan worden. Sommige ziektes hebben als eerste symptoom haarverlies en u wilt toch wel weten of u lijdt aan suikerziekte of lupus. BacteriŽle infecties en schimmelinfecties kunnen haarverlies veroorzaken en zijn zeker te behandelen.
 
Bezorgdheid, angst, stress en traumaís kunnen de oorzaak zijn van haarverlies. Chirurgie en zwangerschap eveneens. Al deze zaken zijn ofwel tijdelijk ofwel controleerbaar en dit moet voor u zeker een opluchting zijn. Bent u echter bij de miljoenen volwassenen die gewoon het product zijn van erfelijkheid en/of hormonen, dan moet u andere richtingen inslaan.
 
1. Eerst en vooral moet u zorg dragen voor uw lichaam met een goede voeding en beweging. Deze zaken beÔnvloeden de gezondheid van het haar en kunnen haarverlies verminderen.
 
2. Probeer manieren te vinden om stress en angst te reduceren. Beweging, yoga, meditatie enzÖ zijn hiervoor goede activiteiten.
 
3. Let erop hoe u uw haar behandelt. Trek er niet hard aan, borstel of kam het niet hard of gebruik geen harde shampoos. Verminder het gebruik van kleuringen en andere harde chemicaliŽn. Probeer uw haar zo weinig mogelijk te bewerken. Gebruik niet al te dikwijls een fŲhn en krultang.
 
4. Zoek naar en experimenteer met het grote aanbod aan producten beschikbaar om haaruitval te verminderen. Hoe vroeger u hiermee start, hoe beter de resultaten zullen zijn. Producten zoals Provillus bijvoorbeeld zouden moeten gebruikt worden bij de eerste tekenen van mťťr dan normale haaruitval.
 
5. Probeer natuurlijke remedies zoals zaagpalm (in de eerste plaats voor mannen), essentiŽle oliŽn en kruidenoplossingen. U kunt ze kopen in de kruidenwinkel of via internet. U zult opnieuw moeten experimenteren om te zien welk middel het best bij u past. Iedereen is uniek en zal op een andere manier reageren op de verschillende behandelingen.
 
Hoeveel haar u ook verliest, stoort dit u, dan bent u het uzelf verplicht (voor uw eigen gemoedsrust en gevoel van welbehagen) om de verschillende opties te verkennen. Doe dit vroeg en zoek uit wat goed voor u is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel