Preventieve middelen tegen haarverlies

Vrouw met uitgevallen haar
Foto: Aquarius Studio/Shutterstock
Jonge mannen die last hebben van een teruglopende haarlijn en kale plekken kunnen verschillend reageren. Sommigen grijnzen en verdragen het. Anderen scheren het hoofd volledig kaal omdat dit aanvaardbaarder en tegenwoordig zelfs cool is. Nog anderen vinden dit verschrikkelijk en besluiten om maatregelen te nemen om het probleem op te lossen. Oudere mannen lijken op dezelfde manier te reageren.
 
Vrouwen die méér dan normaal haarverlies hebben, lijken dit heel wat ernstiger op te nemen, los van hun leeftijd. Ze vinden dit een lelijke indringer in hun persoonlijke en professionele leven – een ongenode gast die kost wat kost moet uitgedreven worden. Er bestaat hiervoor niet zomaar één kant en klare oplossing. Elk lichaam is uniek qua hormonen, chemicaliën enz… en reageert verschillend op elke beschikbare behandeling.
 
Eerst en vooral moet u elke medische oorzaak elimineren. U gaat dus best eerst eens naar de dokter. Omdat haarverlies een teken kan zijn van ziekte, één of andere kwaal of een infectie, moeten deze zaken geëlimineerd worden.
 
Ga vervolgens uw voeding, levensstijl en stressniveau na. Eet u regelmatig junkfood, stop daar dan mee! Kies voor voeding die goede proteïnen, ijzer, veel fruit en groenten en gezonde oliën bevat. En begin te bewegen! Beweging verhoogt de bloedcirculatie en dit betekent dus ook de circulatie op uw hoofd. Een verhoogde circulatie creëert gezonde cellen en haar en haarfollikels zijn opgebouwd uit cellen. Cellen reproduceren zich wanneer ze genoeg energie daarvoor hebben en wanneer de circulatie slecht is, hebben ze niet genoeg energie.
 
Is uw persoonlijke of professionele leven vol stress en angst, dan moet u manieren vinden om die te verminderen. Opnieuw zijn beweging en regelmatige relaxatie een must. Vaak is therapie nodig. Stress en angst kunnen haaruitval veroorzaken. Trauma’s kunnen haaruitval veroorzaken. Narcose, overlijden van een geliefde, zwangerschap, ouderschap, jobverlies enz… zijn allemaal zaken die uw leven veranderen en uw lichaam reageert als een radarsysteem.
 
Hebt u haaruitval die het resultaat is van natuurlijke oorzaken, zoals hormonale schommelingen en erfelijkheid en stoort dit haarverlies u, in de zin dat dit haarverlies uw normale levensstijl beïnvloedt, dan moet u daar iets aan doen. U hebt vele mogelijkheden en het is aan u om een beetje uit te zoeken en te kiezen wat goed voor u is. Er bestaat geen behandeling die voor iedereen hetzelfde resultaat oplevert.
 
1. Zoek naar veel gebruikte producten. Sommigen vindt u in de winkel, anderen kunt u online kopen. Bij bepaalde merken is er “niet tevreden, geld terug” garantie. Test die eens uit. Vindt u een product dat uw haaruitval vermindert – geweldig! Vindt u niets, zoek dan verder.
 
2. Probeer natuurlijke remedies die beschikbaar zijn in een gezondheids- of voedingscentrum. Voor bepaalde mensen werken die en de prijs is te doen.
 
3. Nog steeds geen succes? Overweeg dan goedkopere methodes – pruiken, haarstukjes, extensions.
 
4. De ultieme oplossing? Hebt u het geld, ga dan voor een haartransplantatie. Geen goedkope methode, wees dus voorbereid!
 
U alleen kunt beslissen of uw haarverlies een probleem is in uw leven. Indien dit het geval is, dan bent u het uzelf en de mensen rondom u verschuldigd om daar iets aan te doen. En verlies er uw optimisme niet bij. Terwijl u middeltjes uitprobeert, spenderen medische onderzoekers miljoenen euro’s om het ultieme middel tegen haarverlies te vinden. En ze staan dicht bij een oplossing.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel