Natuurlijke remedies tegen haaruitval

Natuurlijke producten tegen haaruitval
Foto: Shutterstock
Medicijnmannen hadden reeds antwoorden vůůr het tijdperk van de moderne geneeskunde en chemische laboratoria. Helers en medicijnmannen hadden natuurlijke producten voor haargroei en Ėvervanging. Sommige van deze middeltjes worden vandaag de dag nog steeds gebruikt met wisselende resultaten.
 
Strikt gesproken kan een middel tegen haarverlies ďnatuurlijkĒ genoemd worden wanneer het geproduceerd is op basis van elementen die op aarde gevonden worden. Hier in dit artikel verwijst een ďnatuurlijkeĒ remedie naar elk ingrediŽnt dat in de natuur voorkomt en op geen enkele manier gewijzigd of behandeld werd vůůr gebruik.
 
Sommige mensen kennen succes met deze methodes en producten. Het is dus nuttig om enkele van de meest populaire zaken van naderbij te bekijken.
 
ESSENTIňLE OLIňN
 
Dit zijn geconcentreerde oliŽn van bepaalde planten zoals lavendel, sojaboon en laurier. Ze worden in de hoofdhuid gemasseerd en helpen bij de bloedcirculatie en follikelstimulatie.
 
OEFENING
 
Elke vorm van oefening verhoogt en verbetert de bloedcirculatie in alle lichaamsdelen, met inbegrip van de hoofdhuid. Verhoogde bloedtoevoer in de cellen van de haarfollikels zou de follikels gezond houden en haarproductie stimuleren.
 
KRUIDENCOCKTAILS (NIET VOOR INNAME)
 
Verschillende kruiden worden aanbevolen, zoals rozemarijn, salie, brandnetel en klit. Het advies is om ze samen te koken, de blaadjes te filteren en het haar elke dag met de oplossing te wassen.
 
JOJOBA OLIE
 
Deze olie wordt in Mexico reeds honderden jaren op grote schaal gebruikt. De olie wordt in de hoofdhuid gemasseerd en velen beweren dat dit uiterst efficiŽnt is om nieuwe haargroei te stimuleren.
 
LAGER DIHYDROTESTOSTERON
 
Dihydrotestosteron wordt gevormd wanneer een enzym in een mannenlichaam reageert op testosteron. Er wordt beweerd dat dit verantwoordelijk is voor het verstoppen van haarfollikels. Provillus biedt heel wat uitzicht en kan dihydrotestosteron blokkeren: het is dus een oplossing tegen haaruitval. U vindt dit hier.
 
Homeopathische artsen raden gewoonlijk aan om sommige van deze behandelingen gelijktijdig te gebruiken. Soms heeft dit succes, maar het is steeds zo dat verschillende lichamen ook verschillend reageren op elke behandeling. Maar het is het proberen waard om dit toe te passen vooraleer over te gaan tot dure methodes.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel