Haarverlies bij vrouwen

Jonge vrouw met haarverlies
Foto: Shutterstock
Niets is voor een vrouw verschrikkelijker dan te beseffen dat haar haar veel méér en sneller uitvalt dan normaal is. Gewoonlijk is dit 100 tot 150 haartjes per dag. Elk haar groeit gedurende een periode van 2-6 jaar, gaat door een korte slapende periode en valt daarna uit wanneer de follikel een nieuw haartje doorduwt. Wanneer nieuwe haartjes niet in de plaats van oude komen of wanneer haar in groepjes uitkomt, dan is er zeker reden tot bezorgdheid.
 
Vrouwelijk haarverlies heeft een aantal oorzaken – sommigen tijdelijk, anderen permanent. Tijdelijke oorzaken zijn zwangerschap, angst en stress, té veel harde behandelingen (kleuren, bleken), té veel manipulatie, ziekte en infecties van de hoofdhuid. Gelukkig is er opnieuw haargroei wanneer de oorzaak verdwijnt. Permanent haarverlies vindt plaats als gevolg van erfelijke factoren en hormonale schommelingen en jammer genoeg wordt dit niet op natuurlijke wijze opgelost.
 
Vrouwen merken gewoonlijk beginnende haaruitval op op bepaalde plaatsen, vooral vooraan. Daarna is er gewoonlijk overal haarverlies, wat resulteert in een voortdurend uitdunnen van het hele hoofd, waarbij de huid steeds zichtbaarder wordt. Er bestaan een aantal mogelijke behandelingen.
 
1. Voeding speelt een bepaalde rol bij haaruitval. Het is dus belangrijk om steeds evenwichtig te eten.
 
2. Beweging verhoogt overal in het lichaam de bloedcirculatie, met inbegrip van de hoofdhuid dus. Sommige studies hebben aangetoond dat een verhoogde bloedtoevoer naar de hoofdhuid er kan helpen voor zorgen dat de follikels opnieuw haar produceren.
 
3. Er bestaan een aantal natuurlijke kruiden- en olieremedies, waarvan de meeste plaatselijk toegepast worden. Dit wil zeggen dat er direct op de hoofdhuid een oplossing aangebracht wordt, waardoor gesloten follikels zich openen en dit verhoogt de kans op haarproductie. Er zijn verschillende graden van succes, afhankelijk van de persoon in kwestie.
 
4. Pruiken en extensions kunnen een niet permanente hulp betekenen voor zij die lijden aan haaruitval. Gelukkig zijn dit tegenwoordig modeaccessoires die algemeen aanvaard zijn.
 
5. Er bestaan ook een aantal medische producten speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Het is belangrijk om hier te vermelden dat vrouwen zeker moeten zijn dat de producten die ze gebruiken speciaal voor hen bedoeld zijn. Haarproducten voor mannen hebben vaak ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor vrouwen, vooral voor vrouwen die kunnen zwanger worden.
 
De geneesmiddelen zijn al dan niet op voorschrift verkrijgbaar. Ga best eerst naar een dokter vooraleer u zo’n product gebruikt om er zeker van te zijn dat het verenigbaar is met andere middelen die u eventueel ook slikt en om er ook zeker van te zijn dat het haarverlies niet het resultaat is van één of andere medische aandoening.
 
Provillus heeft speciale producten voor vrouwen. Wanneer u op internet googelt, kunt u studies lezen waarin staat dat deze en andere producten efficiënt werken, zowel om haarverlies te reduceren als om nieuwe groei te bevorderen. Soms is er “niet tevreden, geld terug” garantie en meestal staan er ook getuigenissen bij van tevreden gebruikers. Succes is persoonsgebonden en succes of gebrek aan succes bij de éne betekent niet noodzakelijk hetzelfde bij u.
 
6. Er zijn ook een aantal ingrepen mogelijk bij vrouwen, met inbegrip van haartransplantaties. Die zijn duur en u moet zorgvuldig overwegen of dit iets voor u is. De bezorgdheid over haaruitval is een individuele kwestie. Bent u daar dagelijks mee bezig en begint u normale sociale activiteiten te vermijden hierdoor, dan moet u in actie schieten. Het leven is te mooi om er niet van te genieten!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel