Hoe haaruitval vermijden

Meisje met gezond haar
Foto: Shutterstock
Laat er geen misverstand over bestaan. Soms is haarverlies niet te vermijden. Iedereen verliest 100 à 150 haartjes per dag in de natuurlijke cyclus van haargroei en afsterven. Dit is normaal en daar hoeft u zich geen zorgen om te maken.
 
Verder kunnen grotere hoeveelheden haaruitval voorkomen op specifieke momenten in het leven – ziekte, chirurgie, zwangerschap, angst, stress … Dit is behandelbaar en in de meeste gevallen tijdelijk.
 
Méér dan normaal haarverlies kan op verschillende manieren behandeld worden.
 
1. Hou uw lichaam gezond. Een gezond lichaam vertaalt zich in een gezonde hoofdhuid en laat toe dat follikels verder haar produceren om het haar dat uitgevallen is, te vervangen. Een gezonde voeding en oefening om de bloedcirculatie te verhogen, zijn echt belangrijk.
 
2. Stop met het beschadigen van uw haar. Harde shampoos en kleurbehandelingen zullen uw haar doden bij overmatig gebruik. Wanneer uw haar ernstig beschadigd is, dan kunnen uw follikels het uitgevallen haar niet snel genoeg vervangen. Wees zuinig met warmtestyling: een föhn en een krultang drogen het haar uit en breken het, waardoor het méér dan normaal gaat afbreken.
 
3. Vind manieren om stress en angst in uw leven te verminderen. Wanneer u overreageert op stresstoestanden, uw slaap laat en constant bezorgd bent, dan zult u méér gezondheidsproblemen ervaren dan louter haarverlies. Uw haar zal ook in grotere hoeveelheden uitvallen.
 
4. Pas plaatselijke behandelingen toe op de hoofdhuid. Essentiële oliën en combinaties van kruiden kunnen erg helpen om de follikels open en productief te houden.
 
5. Gebruik medische producten ontwikkeld door verschillende farmaceutische bedrijven, zowel in lotion- als in pilvorm.
 
6. Start vroeg, van zodra u haarverlies hebt dat niet het resultaat is van een andere aandoening. U moet een beetje experimenteren en geduld hebben. Veel producten leveren pas zichtbare resultaten op na 3 tot 6 maanden.
 
7. Geef niet op. Gebruik het product dat voor u het beste resultaat geeft en zoek naar nieuwe vorderingen op vlak van haarverlies. Heel wat geld wordt voorzien voor medisch onderzoek naar een permanente, universeel efficiënte behandeling.
 
8. En heeft geen enkele preventieve behandeling het gewenste resultaat, overweeg dan een pruik, een haarstukje, extensions of zelfs een haartransplantatie. Bezorgdheid en angst ivm haarverlies zijn uw tijd en inspanning niet waard, vooral niet wanneer dit een invloed heeft op uw gemoed, sociale leven en algemene emotionele welzijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel