Shampoos tegen haaruitval

Shampoos
Foto: Shutterstock
Een makkelijk uit te proberen optie is een shampoo speciaal ontworpen om de gezondheid van bestaand haar te verhogen en om het tempo van haarverlies zowel bij mannen als bij vrouwen te reduceren.
 
Er zijn verschillende bronnen om zoín specifieke shampoos en studies over de efficiŽntie van deze producten te vinden. U kunt onder andere terecht bij een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Die mensen hebben vaak te maken met patiŽnten of klanten met haaruitval en kunnen de efficiŽntie van de verschillende producten goed observeren.
 
Ook op internet vindt u honderden producten, compleet met getuigenissen en studies. Maar u raakt makkelijk in de war met die honderden shampoos die beschikbaar zijn. Met een beetje achtergrondkennis kunt u echter intelligentere keuzes maken ivm de shampoos die u gaat kiezen om mee te experimenteren. En dit is nu juist het prachtige aan shampoos Ė ze zijn relatief goedkoop, u kunt er dus heel wat uitproberen zonder uw budget te overschrijden!
 
1. Surfactanten. Mensen vinden het leuk wanneer hun shampoo goed schuimt. Schuim heeft echter slechts een psychologisch effect. Ergens geloven we dat hoe mťťr een shampoo schuimt, hoe properder ons haar wordt. Dit is larie! Het ingrediŽnt dat zorgt voor het schuimen heet surfactant en heeft geen reinigende eigenschappen. Het zijn andere ingrediŽnten van shampoos die daarvoor zorgen. Surfactanten zijn echter tamelijk hard en voor iemand die mťťr dan normale haaruitval heeft, worden die beter vermeden. Er bestaan heel wat shampoos zonder surfactant Ė probeer er eens een.
 
2. Kruiden. Het meest duidelijke kruid dat succesvol is bij haarverlies heet zaagpalm. Shampoos met dit ingrediŽnt zijn zeker het proberen waard. Zaagpalm verhindert bijvoorbeeld de productie van dihydrotestosteron bij mannen en het is precies dihydrotestosteron dat verantwoordelijk is voor het inkrimpen en afsluiten van haarfollikels.
 
3. Brandnetel en laurier zijn voor sommige mensen ook nuttig. Shampoos met deze ingrediŽnten kunnen u misschien ook helpen.
 
4. EssentiŽle oliŽn. Dit zijn geconcentreerde oliŽn afkomstig van planten zoals lavendel. In de oudheid werden deze middelen reeds gebruikt om gezond haar te stimuleren en om het tempo van haaruitval te verminderen. We weten dat we veel te leren hebben van de oude geneesheren en helers. Misschien is dit iets voor u.
 
5. Tea Tree olie. Velen zweren bij dit ingrediŽnt en er zijn verschillende merken op de markt. U vindt deze shampoos haast overal, zo populair zijn ze. Bovendien heeft Tea Tree olie reeds zijn nut bewezen als preventief middel tegen luizen.
 
Er zijn geen studies die aantonen dat shampoos eigenlijk kunnen zorgen voor nieuwe haargroei bij ďpermanentĒ haarverlies dat grotendeels het resultaat is van erfelijkheid en hormonen. Vroege preventie is echter belangrijk en experimenteren met shampoos in dit vroege stadium kan misschien van onschatbare waarde zijn bij het verminderen van het tempo van haaruitval.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel