De beste producten tegen haaruitval

Producten tegen haaruitval
Foto: Shutterstock
Erfelijkheid, hormonen, stress, voeding, ziekte, slechte haarverzorging Ė dit zijn allemaal factoren die een rol spelen bij haarverlies.
 
Stress, voeding, ziekte en slechte haarverzorging zijn meer tijdelijke aandoeningen en gewoonlijk valt het haar niet meer uit wanneer de oorzaak verdwijnt Ė wanneer de voeding dus verbetert, de haarverzorging beter wordt en de ziekte aangepakt wordt of onder controle is.
 
Erfelijkheid en hormonen echter zijn van een andere orde. Erfelijkheid is onomkeerbaar. U bent een product van uw ouders en haarverlies is vaak erfelijk. Hormonen zijn verraderlijke, sluwe dingen en ze hebben verschillende effecten op individuele basis.
 
Bij de man is het hormoon testosteron overvloedig aanwezig. Er zijn ook enzymen die inwerken op testosteron en die zo een substantie genaamd dihydrotestosteron produceren. Dit circuleert in het bloed en veroorzaakt andere aandoeningen, waarvan ťťn het verschrompelen van de haarfollikels is. Wanneer haarfollikels genoeg inkrimpen, zijn ze niet meer in staat om nieuw haar te produceren en door te duwen. Wanneer een oud haartje sterft, wordt het dus niet meer vervangen.
 
Ook bij vrouwen kunnen hormonen haaruitval veroorzaken. Zwangerschap, bevalling en menopauze veroorzaken allemaal een beduidende hormonale verandering en een onevenwicht met zowel fysieke als mentale effecten. Deze veranderingen kunnen ook haarverlies tot gevolg hebben, zowel tijdelijk als permanent.
 
Haarverlies en producten om het haar opnieuw te doen groeien bestaan reeds eeuwen. Egyptenaren, Azteken, Mayaís en Amerikaanse indianen bereidden en gebruikten vroegen een aantal remedies op basis van kruiden en oliŽn, allemaal met een bepaald effect. Het moderne medische onderzoek heeft zich toegespitst op manieren om de ďdodeĒ haarfollikels opnieuw te openen en te stimuleren, zodat nieuwe groei opnieuw op een natuurlijke manier kan plaatsvinden en op manieren om de gezonde follikels gezond te houden.
 
Er bestaan dus reeds een aantal producten, die met of zonder voorschrift verkrijgbaar zijn. U hoort en ziet reclame op radio en tv en via internet. U hoeft maar eens te googelen en u vindt letterlijk duizenden sites en producten.
 
Eťn ingrediŽnt van veel producten tegen haaruitval is minoxidil. Studies hebben aangetoond dat producten met dit ingrediŽnt bij 80 % van de gebruikers efficiŽnt werken om haarverlies te vertragen en bij sommigen zorgen voor nieuwe haargroei.
 
Het meest gekende middel is vermoedelijk Rogaine, dat bestaat in varianten voor mannen en vrouwen.
 
De meeste wetenschappelijk geproduceerde producten hebben een apart product voor mannen en voor vrouwen, omdat de hormonen natuurlijk verschillend zijn bij een man en bij een vrouw.
 
Een ander product dat minoxidil bevat, is Provillus en opnieuw hebben studies aangetoond dat dit middel efficiŽnt is. Het verschil tussen Provillus en andere gelijkaardige producten is dat Provillus bovendien azelaÔnezuur bevat, een bijkomend ingrediŽnt dat het follikelherstel zowel bij mannen als bij vrouwen vergroot. Provillus werd vaak bestudeerd, net als andere producten en de efficiŽntie van Provillus kan groter zijn. Provillus bestaat zowel voor mannen als voor vrouwen en de behandeling bestaat uit een combinatie van een vloeistof die plaatselijk aangebracht wordt op de kale zones en een pil of capsule die tegelijkertijd ingenomen wordt.
 
De sleutel tot efficiŽntie Ė volgens de makers Ė is de toevoeging van azelaÔnezuur en de correcte hoeveelheid van dit zuur is het belangrijkste onderdeel van deze behandeling. Zoals bij de meeste producten tegen haaruitval raden de makers aan om geduld uit te oefenen. Het kan 3 tot 6 maanden duren vooraleer u verbetering vaststelt. Er is een ďniet tevreden Ė geld terugĒ garantie tot 180 dagen wanneer dit product volgens u niet voldoet.
 
Medisch onderzoek naar producten om haaruitval te verhinderen en nieuwe groei van permanent verlies te promoten, is bijlange nog niet beŽindigd. Bestaande producenten zullen ongetwijfeld hun producten aanpassen volgens de resultaten van dit onderzoek. Gelukkig wordt veel geld gepompt in research. Hou dus moed, u die lijdt aan haaruitval!
 
©Kapsels.net