Haaruitval genezen

Uitgevallen haar
Foto: Shutterstock
Op een dag zal er een multimiljonair bijkomen Ė dag waarop een wetenschapper een eenvoudig, goedkoop en universeel succesvol haargroeiproduct ontwikkelt. En die dag zal er komen! De hoeveelheid geld die gestoken wordt in research ivm haarverlies is fenomenaal en zolang onze maatschappij zoveel geld steekt in voorkomen en mooie koppen haar, zal de research verdergaan tot die eenvoudige remedie gevonden wordt.
 
Tot die tijd moeten mannen en vrouwen zoeken naar en experimenteren met verschillende producten die verschillende resultaten zullen opleveren, afhankelijk van de persoon in kwestie. Elk lichaam is uniek, met unieke niveaus van hormonen, chemicaliŽn en enzymen. Daarom bestaat er ook geen universele remedie. Sommige mensen constateren dat hun haarverlies vermindert en dat er opnieuw sterke haargroei is, terwijl anderen die hetzelfde product gebruiken, niet dezelfde resultaten zien.
 
En voor zij die niet de gewenste resultaten verkrijgen via plaatselijke middeltjes, pillen, kruiden en andere haarproducten, zijn er tegenwoordig medische ingrepen, op voorwaarde dat ze over de nodige financiŽn beschikken. Zowel voor dames als voor heren bestaan er verschillende transplantatietechnieken, die soms wel vervelend en een beetje pijnlijk kunnen zijn.
 
Bij haartransplantaties wordt een haarstrook genomen van een donorzone van de hoofdhuid, gewoonlijk de achterkant, omdat kaalheid zowel bij mannen als bij vrouwen gewoonlijk niet de achterkant van het hoofd treft. Vanuit deze strook worden individuele follikels gehaald, die dan in de kale zone van de hoofdhuid geÔmplanteerd worden. De ďkunstĒ van deze procedure bestaat erin om de follikel zo te krijgen dat de helling van het haar correct is voor dit deel van het hoofd.
 
Er zijn gewoonlijk 1 tot 5 haartjes in elke follikel: u kunt zich dus voorstellen hoeveel transplantaties nodig zijn om een volle dikke kop haar te krijgen om een volledig kale plek te vervangen. De gemiddelde kostprijs van een transplantatie is 3 tot 4 euro per follikel. De gemiddelde kostprijs van de volledige transplantatie is zoín 7000 euro, wat heel duur is voor de meesten onder ons. En voor dames kan de kostprijs nog oplopen.
 
Hebt u die som geld niet, dan bent u misschien tevreden met efficiŽnte methodes zoals het gebruik van Provillus.
 
Er is grote vooruitgang geboekt op vlak van haarstukjes voor heren en pruiken zijn voor dames net zoín modeaccessoire geworden als een juweel. Kiest u voor een haarstukje of een pruik, koop dan een degelijk exemplaar en ga naar een professional die grote ervaring heeft met het ontwikkelen van unieke haarstukjes voor individuele noden. Gewoonlijk krijgt u daar waar voor uw geld. Het aanpassen en het vertrouwen dat wind en beweging uw haarstukje niet zullen doen afvallen, zijn extreem belangrijk. Misschien is dit niet het permanente middeltje dat u echt wilt, maar u zult niet langer verveeld zitten met uw kaalheid.
 
Blijf tot slot op de hoogte van het onderzoek op vlak van remedies tegen haarverlies. De wetenschappers staan dicht bij een oplossing. Ondertussen doet u maar dingen die comfortabel zijn en u zelfvertrouwen geven en gebruikt u maar elk product dat uw haaruitval helpt te reduceren. Stress en angst zullen de situatie alleen maar slechter maken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel