Haaruitval is een groot probleem

Vrouw met haaruitval
Foto: Shutterstock
Veel mensen zijn bang om kaal te worden en dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Velen maken zich zorgen wanneer ze een hoeveelheid haar in de wasbak zien nadat ze hun haar gewassen hebben. Maar eigenlijk is het zo dat we ongeveer 50 100 haren per dag verliezen. Die haren blijven vaak op ons hoofd aanwezig. Wanneer we dan een douche nemen, zien we veel haar, maar eigenlijk is dit haar dat reeds uitgevallen was.
 
Het is moeilijk om vast te stellen of uw haar begint dunner te worden. Kale plekken kunnen n van de tekenen zijn, maar dit is geen zekerheid.
 
Er bestaat een manier om uit te zoeken of uw haar al dan niet begint uit te dunnen. Gebruik daarvoor duim en wijsvinger, hou ongeveer 15 20 haarlokken vast en trek er krachtig en traag aan. Wanneer mr dan 6 haren verwijderd zijn, dan kunt u spreken over dunner wordend haar.
 
Haarverlies kan erfelijk zijn of veroorzaakt worden door ziekte. Het is gewoonlijk een groot probleem bij volwassenen (ouderen). Maar in sommige gevallen is het reeds aanwezig bij tieners. Het is een teken aan de wand dat er iets mis is.
 
Haarverlies bij adolescenten wordt veroorzaakt door ziekte of verkeerde voeding. Soms zijn medische behandelingen zoals chemotherapie de oorzaak. Ook kapsels waarbij aan het haar getrokken wordt, zoals vlechten, kunnen haarverlies veroorzaken, want er zit spanning op het haar.
 
Haarverlies is vooral bij tieners een probleem, want die zijn enorm bezig met hun uiterlijk. Het goede nieuws is dat het bij adolescenten vaak voorkomt. Maar eens de oorzaken aangepakt worden, groeit het haar gewoonlijk terug.
 
Er doen nogal wat misverstanden de ronde wanneer het gaat om haaruitval.
 
Het is niet waar dat haaruitval kan vermeden worden door het 100 keer te borstelen. Dit veroorzaakt enkel haarbeschadiging indien er een slechte borstel gebruikt wordt. Het klopt wel dat borstelen helpt om de natuurlijke olin van het haar beter te verdelen. Borstelen helpt ook om de hoofdhuid te masseren, wat zorgt voor een betere bloedsomloop.
 
Haar ademt echt niet. Het krijgt zuurstof van het bloed in onze hoofdhuid. Wanneer een pruik of muts t strak zitten, dan zal ons haar beschadigd raken.
 
De meeste haren die verwijderd worden door het wassen, zijn haren die reeds uitgevallen waren. Helpen protenerijke conditioners en shampoos ons haar groeien en voeden? Nee. Die producten vullen enkel het oppervlak van de haarschacht en maken het haar op die manier dikker en veel zachter.
 
We moeten haaruitval proberen te verhinderen en dus kapsels vermijden die t veel spanning op het haar zetten. Vermijd onnodige gadgets om de natuurlijke schoonheid van uw haar te behouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haargroeimiddel