Checklist voor een nieuw kapsel (2)

Pas geknipt nieuw kapsel
 
Vorige pagina
 
Past de coupe bij de dikte van mijn haar?
 
Niet enkel de textuur is belangrijk, ook de dikte van je haar speelt een rol en is belangrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Dik haar of dun haar, het kan een wereld van verschil maken voor je coupe.
 
Heb je heel dun en slap haar, dan is een kapsel met veel laagjes iets voor jou. Ook met highlights kan je je haren volumineuzer doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn. En wat met een dikke bos haar? Anderen zijn er misschien jaloers op, maar jijzelf bent er niet altijd gelukkig en tevreden mee. Een pony staat jou in dat geval fantastisch. En misschien moet je ook eens een pixie uitproberen.
 
Past het kapsel bij mijn persoonlijkheid?
 
En dan heb je natuurlijk ook je eigen ik. Verlies die niet uit het oog. Misschien heb je plots het idee om iets totaal nieuws uit te proberen. Druk dan toch even op de pauzeknop en kijk niet enkel letterlijk, maar ook figuurlijk in de spiegel om je af te vragen of dit kapsel wel past bij je persoonlijkheid.
 
Er zijn nieuwe trends en looks in overvloed, maar niet allemaal zijn ze voor jouw eigenste persoontje geschikt. Wanneer je kapsel té ver verwijderd is van je persoonlijke stijl, dan zal je je wellicht niet goed in je vel voelen ermee.
 
Is het kapsel combineerbaar met mijn levensstijl?
 
Naast je persoonlijkheid speelt ook je manier van leven een rol bij je kapselkeuze. Ben je iemand die vaak gaat fitnessen, joggen of fietsen, dan is haar dat af en toe in een paardenstaart kan een goed idee. Ga en/of kan je vaak naar de kapper of niet? Heb je een stijltang en tijd om die dikwijls te gebruiken? Het zijn allemaal zaken die je best overloopt bij het kiezen van een nieuwe snit.
 
Wat met het thuis stylen van mijn haar?
 
We moeten het toegeven: kappers slagen erin om een perfecte styling af te leveren. Supergladde en glanzende lokken of veerkrachtig volume? Geen enkel probleem voor hen. Het lijkt zelfs alsof dit moeiteloos gaat. Anders wordt het wanneer je thuis ditzelfde resultaat probeert te bekomen. Ben je zelf niet handig met tools, vraag dan om een snit die niet veel onderhoud vergt en die er ook zonder ingewikkelde styling perfect uitziet.
 
Hoe dikwijls moet ik opnieuw naar het kapsalon?
 
Sta niet enkel stil bij het moment zelf van je nieuwe snit. Bekijk ook hoe vaak je achteraf opnieuw naar het kapsalon moet om die coupe mooi in model te houden en of je daar de tijd en het budget voor hebt. Wil je gaan voor een kort opgeknipt kopje? Weet dat dit frequent moet bijgewerkt worden, anders is het mooie effect slechts van korte duur. Denk dus goed na op lange termijn.
 
Kies ik deze coupe enkel omdat ze trendy is?
 
Je laten inspireren door modetrends? Daar is niets mis mee. Maar zoals hierboven reeds vermeld: laat je niet alleen maar daardoor leiden. En vergeet niet: wanneer een kapsel supertrendy is, gaat de populariteit ervan soms ook weer pijlsnel omlaag. En daar zit je dan met de gebakken peren.
 
Alle vragen afgevinkt? Pas nu ben je écht klaar om je een nieuwe coupe te laten aanmeten. Veel succes ermee!
 
©Kapsels.net    Foto's: Unsplash
 
Lees ook:
 
Uw kapsel doen passen bij uw kledij
 
Je kappersbezoek: van de hemel naar de hel?